زمان مطالعه 2 دقیقه
هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تصویب افزایش حق مسکن کارگران اظهار کرد: علیرغم آنکه افزایش مبلغ حق مسکن در دولت به تصویب رسیده متاسفانه برخی واحدها نسبت به پرداخت آن مقاومت می کنند و برخی صنوف نگاه جدی به مزایای مزد ندارند در نتیجه کارگران ناچار به شکایت می شوند.
وی افزود: با توجه به آنکه حق مسکن جزو حقوق و دستمزد کارگران است انتظار داریم کارفرمایان این دسته واحدها حق مسکن کارگران شان را نادیده نگیرند.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در ادامه درباره پرداخت وام های مسکن برای کمک به خانه دار شدن کارگران گفت: دادن وام یکی از راهها برای خرید مسکن به شمار می رود ولی کارگران چون در توانشان نیست که اقساط وام را بپردازند و اکثرا حداقل بگیرند،از وام مسکن استقبال نمی کنند.
ابوی ادامه داد: از طرفی کارگران به لحاظ درآمدی و کاری شرایط خاص و ویژه ای دارند و با توجه به آنکه با قراردادهای کوتاه مدت شش ماهه و یکساله مشغول کار هستند نمی دانند که اگر زیر بار پرداخت اقساط چند ساله وام بروند از عهده پرداخت آن برآیند. بحث دیگر، بحث ضمانت های وام است که کارگران عمدتا ضامن از جنس خودشان دارند و بانک ها این ضامن ها را قبول ندارند مگر واحدهای صنفی و صنعتی که شناسنامه دارترند و کارگران آنها با احساس امنیت بیشتری به کار مشغولند.
وی خاطرنشان کرد: صرف نظر از بحث پرداخت اقساط و ضمانت وام، هر قدر مبلغ وام مسکن را افزایش دهیم با شرایط فعلی کمکی به خانه دار شدن کارگر نمی کند، چون قیمت مسکن تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز و بی ثباتی و آشفتگی بازار قرار دارد.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران تشکیل تعاونی های مسکن را یکی از ساز و کارها برای تامین مسکن اقشار کم درآمد خصوصا کارگران دانست و گفت: تاکید من بر تشکیل و فعال شدن تعاونی های مسکن است ولی نه به این شکل که در حوزه طرح مسکن مهر یا مسکن ملی و مسکن اجتماعی باشد، بلکه منظور احیای تعاونی های دستگاهی و صنوف است.باید تعاونی های مسکن کارگری در صنوف احیا و زمین در اختیارشان گذاشته شود و بر اساس وضعیت مالی و درآمدی کارگران نسبت به تامین مسکن آنها اقدام و برنامه ریزی شود.
ابوی تاکید کرد: اینکه از همه کارگران بخواهیم برای مسکن کارگری در شهرک های صنعتی ثبت نام کنند، امکانپذیر نیست. چون کارگران از شرایط پایدار شغلی برخوردار نیستند ولی تعاونی های مسکنی که کارنامه خوب و درخشانی از خود به جا گذاشتند عمدتا جزو تعاونی های دستگاهی و صنوف مثل تعاونی مسکن فرهنگیان یا نیروهای مسلح بودند که به واسطه پشتوانه قوی توانستند اعضای خود را صاحبخانه کنند.
به گفته وی، تمام صنوف اعم از صنف پرستاران، داروخانه داران،کارمندان و کارگران می توانند از طریق تعاونی های مسکن خود و به فراخور شرایط و وضعیت درآمد و حقوق نیروهایشان نسبت به ساخت خانه اقدام کنند.
بهترین راه برای خانه دار شدن کارگران