معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران با بیان اینکه خطرپذیری در استان دست کم گرفته شده، گفت: ۱۰۳ هزار واحد مسکونی روستاهای این استان ناایمن است که ۳۷۳ هزار نفر در این واحدها زندگی میکنند.
زمان مطالعه 4 دقیقه
به گزارش ایرنا، حمیدرضا روستا روز دوشنبه در نشست خبری روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثر بلایای طبیعی که با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در سالن جلسات بنیاد مسکن استان تهران برگزار شد، افزود: میزان بافت فرسوده واحدهای مسکونی شهرستان های قرچک با ۶۸ درصد، ورامین ۶۵ درصد، اسلامشهر ۶۳ درصد، فیروزکوه ۵۹ درصد، دماوند ۵۴ درصد شمیرانات و شهریار ۵۱ و ری با ۴۹ درصد است.
وی ادامه داد: بافت فرسوده واحدهای مسکونی شهرستان های ورامین، ری، اسلامشهر و فیروزکوه نیز از متوسط کشور یعنی ۵۷ درصد بالاتر است.
روستا اضافه کرد: پنج میلیون ۲۲۱ هزار و ۸۷۹ واحد روستایی در کشور وجود دارد که ۵۷ درصد آن یعنی ۲۹۲ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۲۷۰ واحد آن نامقاوم است.
این مقام مسئول بیان کرد: از ۵۷ درصد واحد نامقاوم در کشور ۳.۵ درصد آن در استان تهران است که براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۸۱۴ هزار و ۶۹۸ جمعیت در این واحدها سکونت دارند که از این میزان ۳۷۳ هزار نفر ازآنها را روستاییان تشکیل میدهند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران با تاکید بر اینکه بحث خطرپذیری در استان تهران دست کم گرفته شده و ما هر چه این موضوع را در جلسه ها عنوان می کنیم باز هم صدایمان به جایی نمی رسد. وی ابراز امیدواری کرد که با همت خبرنگاران و اصحاب رسانه مسئولان به این موضوع توجه کنند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران با تاکید بر اینکه بحث خطرپذیری در استان تهران دست کم گرفته شده و ما هر چه این موضوع را در جلسه ها عنوان می کنیم باز هم صدایمان به جایی نمی رسد.
روستا با بیان اینکه تراکم در استان تهران بر خلاف دیگر استان ها طبقات است، تصریح کرد: ۱۷.۶ دهم درصد از واحدهای مسکونی در کشور یک طبقه است اما در تهران ۷۶ درصد از ساختمان ها چند طبقه است و در صورت وقوع زلزله آمارها بسیار بیشتر از آمارهای برآورد شده است چرا که ما محاسبات خود را براساس یک تا دو طبقه انجام داده ایم.
وی توضیح داد: اگر زلزله ای در تهران رخ دهد در این ۹ شهرستان مذکور استان که ۸۰ هزار واحد مسکونی قرار دارد به میزان ۷۸ درصد یعنی بیشترین تخریب و تلفات در این مناطق شهرها اتفاق می افتد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران اضافه کرد: بدون در نظر گرفتن تورم اگر زلزله ای در تهران اتفاق بیافتد بدون هزینه امداد و نجات، تامین مایحتاج مردم و اسکان های اضطرای، برای ساخت هر واحد مسکونی مخروب شده ۱۰۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد و با توجه به میزان بافت فرسوده در استان تهران ۳۳ هزار میلیارد تومان هزینه بر دولت تحمیل می شود.
به گفته وی، با وقوع زلزله در استان ۵۷ هزار واحد مسکونی آسیب می بیند که دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت در بردارد یعنی در روستاهای استان فقط شش هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی باید هزینه شود.
روستا بیان کرد: یکی از مباحث مدیریت بحران پیشگیری است و باید قبل از وقوع حادثه اقدامات اساسی در این خصوص انجام شود.
به گفته معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران، اگر نظیر زلزله کرمانشاه در روستاهای استان تهران رخ دهد براساس برآوردهای صورت گرفته از ۱۰۳ هزار واحد تقریبا ۳۳ هزار واحد تخریب می شود و احتمال فوت ۱۲۰ هزار نفر وجود دارد.
وی گفت: فرم هایی با همکاری دهیاری ها بین خانوداده ها در روستاها توزیع شد و در آن میزان تسهیلات برای نوسازی و بازسازی واحدهای فرسوده اعلام شده اما به دلیل پایین بودن اعتبارات مردم از این طرح استقبال نمی کنند.
وی با بیان اینکه اگر ۱۰۳ واحد مسکونی را نوسازی کنیم ۷۴ سال زمان می برد، تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند همت جدی از سوی مسئولان و مردم است.
روستا با تاکید بر اینکه ساکنان واحدهای فرسود در روستاها توان مالی ندارند و مجبور هستند در خانه های فرسوده زندگی کنند، از خیران خواست قبل از وقوع حادثه در حد توان خود کمک مالی یا حتی تجهیزات ساختمانی در اختیار مالکان خانه های فرسود قرار دهند تا آنها بتوانند خانه های خود را مقاوم کنند.
به گفته معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران، اگر نظیر زلزله کرمانشاه در روستاهای استان تهران رخ دهد براساس برآوردهای صورت گرفته از ۱۰۳ هزار واحد تقریبا ۳۳ هزار واحد تخریب می شود و احتمال فوت ۱۲۰ هزار نفر وجود دارد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران همچنین در خصوص از هزینه های جانبی برای اجرای طرح نوسازی و مقاوم سازی انتقاد کرد و گفت: ما سندهای روستایی را به مالکان ارائه می دهیم مردم نیز آن را به عنوان تضامین به بانک ها ارائه می دهند اما زمانی که به دفتر خانه مراجعه می کنند باید حدود پنج میلیون تومان هزینه برای ادامه روند کار پرداخت کنند اگر بانک ها شرایط ارایه تسهیلات را آسان کنند و دفترخانه ها هزینه ها را کاهش یا حدف کنند مردم از این طرح استقبال می کنند و در زمان وقوع حوادث طبیعی با فاجعه انسانی روبرو نمیشویم.
۱۰۳ هزار واحد مسکونی روستایی استان تهران ناایمن است