سنگ اندازی برخی دستگاه ها در تکمیل سامانه املاک و اسکان

یک نماینده مجلس گفت: برخی دستگاه ها در حال سنگ اندازی در زمینه تکمیل سامانه املاک و اسکان هستند و برخی نیز به دنبال موازی کاری هستند ولی طبق قانون وظیفه اصلی اتصال کدملی به کد پستی تنها سامانه املاک و اسکان است و این خدمت باید کاملاً رایگان ارائه شود.

زمان مطالعه 3 دقیقه

سنگ  اندازی برخی دستگاه ها در تکمیل سامانه املاک و اسکان

وظیفه تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان بر اساس قانون بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی قرار گرفته است. اما وزارتخانه ها و دستگاه های دیگر نظیر ثبت احوال، شرکت ملی پست و وزارت نیرو نیز ملزم به همکاری برای تکمیل اطلاعات آن هستند و نباید با موازی کاری در مسیر اجرای قانون، مانع ایجاد کنند. کلیه دستگاه های خدمات رسان نیز باید خدمات شان به مردم را بعد از ثبت نام در سامانه املاک و اسکان ارائه دهند.

هنوز بانک مرکزی و وزارت نیرو ارائه کلیه خدمات بانک ها و شرکت های آب، برق، گاز و... را منوط به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان نکرده اند. این در حالی است که قبلاً صدور دسته چک و ثبت نام دانش آموزان در مدارس به ثبت نام در سامانه مورد بحث منوط شد و نتایج خوبی به دست آمد.

به زعم کارشناسان، اگر بانک مرکزی و وزارت نیرو اقدامات لازم را در زمینه منوط کردن کلیه خدمات دستگاه های زیرنظرشان به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان منوط نکنند، تکمیل اطلاعات این سامانه شدنی نیست.

سامانه املاک و اسکان بستری برای دسترسی به اطلاعات شهروندان به لحاظ مالکیت و سکونت است. به نحوی که ابزاری در دست حاکمیت برای سیاست گذاری های صحیح در حوزه مسکن به وجود بیاید و زمینه برای مقابله با سوداگری ایجاد شود. در دنیای معاصر، اطلاعات نقش مهمی در پیشبرد روندهای حکمرانی در کشورهای مختلف ایفا می کنند و دسترسی به داده های دقیق از طریق سامانه هایی همچون سامانه املاک و اسکان اهمیت اساسی دارد. مسئولیت اصلی تکمیل پروژه اتصال کد ملی به کد پستی هر فرد طبق قانون با سامانه املاک و اسکان.

نظرات محمد بیات، نماینده خمین در مجلس را در خصوص لزوم تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان و ضرورت اجرای پروژه اتصال کد ملی به کد پستی به شکل رایگان و ذیل این سامانه به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بیات با اشاره به این موضوع که سامانه املاک و اسکان یک بستر الکترونیک مناسب برای دسترسی به اطلاعات شهروندان در حوزه مالکیت و سکونت است، تصریح کرد: تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان اهمیت زیادی دارد. تمامی دستگاه ها و وزارت خانه هایی که بر اساس قانون وظیفه ای در این زمینه دارند، باید به وظایف شان عمل کنند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی و وزارت نیرو دستگاه های خدمات رسان زیادی زیرنظرشان دارند که باید ارائه خدمات آن ها به مردم را منوط به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان کنند. این یک قانون است و باید اجرایی شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی قانونی مصوب می شود، دستگاه موردنظر باید به آن تن بدهد و آن را اجرایی کند. هیچ دلیل و توجیهی برای کم کاری در زمینه انجام وظایف قانونی دستگاه ها و وزارت خانه ها وجود ندارد.

بیات گفت: در حوزه مسکن مردم با مشکلات جدی روبرو هستند و باید حل و فصل این مشکلات در دستور کار جدی دولت باشد. حاکمیت بدون در اختیار داشتن اطلاعات شهروندان به لحاظ مالکیت و سکونت نمی تواند به ساماندهی امور در حوزه مسکن بپردازد.

وی ادامه داد: مجلس به دلیل نیاز حاکمیت به اطلاعات و داده های دقیق، مصوبه سامانه املاک و اسکان را به تصویب رساند. این سامانه قرار است بستری برای دسترسی به اطلاعات دقیق مالکیت و سکونت شهروندان باشد و زمینه را برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن فراهم کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در دنیای امروز اطلاعات نقش مهمی در سیاست گذاری ها دارند. دولت بدون در اختیار داشتن داده ها نمی تواند به اجرای قوانین مصوب بپردازد و سیاست های صحیح را پیش ببرد. متاسفانه برخی از دستگاه ها در حال سنگ اندازی در زمینه تکمیل سامانه املاک و اسکان هستند و برخی نیز به دنبال موازی کاری هستند ولی طبق قانون وظیفه اصلی اتصال کد ملی به کد پستی تنها سامانه املاک و اسکان است و این خدمت باید به صورت کاملا رایگان به مردم ارائه شود.

سنگ اندازی برخی دستگاه ها در تکمیل سامانه املاک و اسکان

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
RW
رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات