شناسایی 3000 ساختمان ناایمن پرخطر در تهران 

درپی بررسی ایمنی ساختمان های پایتخت، حدود 3000 ساختمان در تهران در وضعیت ناایمن با خطر زیاد و خیلی زیاد قرار دارند که نیازمند بهسازی، تخریب یا نوسازی هستند.

زمان مطالعه 2 دقیقه

شناسایی 3000 ساختمان ناایمن پرخطر در تهران 

با توجه به اینکه در قالب برنامه ای که بر اساس بند «ض» ماده 14 قانون مدیریت بحران کشور اجرا شده، ارزیابی ایمنی ساختمان های مهم و بلندمرتبه در دستور کار قرار گرفته، تاکنون 4960 ساختمان در تهران بررسی شده اند که از این تعداد، حدود 3000 ساختمان ناایمن شناسایی شده است.

در همین ارتباط غزال راهب - رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی - اهداف این ارزیابی را افزایش آگاهی شهروندان نسبت به ایمنی ساختمان ها، کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله و آتش سوزی، بهبود تاب آوری شهری و تدوین برنامه های مناسب برای مدیریت بحران عنوان کرد.

وی تأکید کرد: این پروژه علاوه بر شناسایی نقاط ضعف سازه ها، به بررسی راهکارهای اصلاحی برای افزایش ایمنی ساختمان های مهم و بلندمرتبه نیز پرداخته است.

کدام ساختمان ها در اولویت بررسی قرار گرفتند؟

طبق اعلام رییس هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ساختمان های حساس و مهم در اولویت این ارزیابی قرار داشته اند که شامل موارد زیر هستند بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز امدادی، ساختمان های انتظامی و نظامی، مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی، مراکز تجاری بزرگ و اماکن عمومی با تجمع بالای 300 نفر، ساختمان های دارای زیرساخت های حیاتی، ساختمان های دولتی و مهم شهری، برخی ساختمان های بلندمرتبه مسکونی و تجاری.

بر اساس این برنامه، ساختمان های بالای 50 متر یا 15 طبقه، ساختمان های بالای 23 متر یا 7 طبقه، مجتمع های تجاری و اداری بزرگ و ساختمان های مسکونی با متراژ بالا نیز مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

وضعیت ساختمان های نا ایمن تهران

رسول احمدی - عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی - نیز با بیان اینکه ارزیابی ایمنی ساختمان های تهران در چهار دسته انجام شده است این چهاردسته را شامل 13 درصد در گروه A (ایمن مشروط)، 28 درصد ساختمان ها در گروه B (ناایمن با خطر کم)، 46 درصد در گروه C (ناایمن با خطر زیاد)، 13 درصد ساختمان ها در گروه D (ناایمن با خطر خیلی زیاد) برشمرد.

لزوم بهسازی یا تخریب ساختمان های پرخطر

بر اساس این ارزیابی، ساختمان های گروه C نیازمند بهسازی و مقاوم سازی هستند، اما ساختمان های گروه D به دلیل خطرات جدی امکان بهسازی ندارند و باید تخریب و نوسازی شوند.

به گفته احمدی، در مرحله نخست این پروژه، 5000 ساختمان به ترتیب با تعداد 1500 ساختمان و 3400 ساختمان در تهران تحت بررسی قرار گرفته اند و در مرحله دوم، 11 هزار ساختمان دیگر نیز در حال ارزیابی است.

بر این اساس، پایش ساختمان های ناایمن پایتخت همچنان ادامه دارد و نتایج تکمیلی پس از تکمیل بررسی ها اعلام خواهد شد.

شناسایی 3000 ساختمان ناایمن پرخطر در تهران 

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
RW
رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات