مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: رویکردی که در چند سال اخیر به بافت های فرسوده حاکم شده، موضوع بازآفرینی با توجه به ارزش های ذاتی اجتماعی، تاریخی و فرهنگی این مناطق است.
زمان مطالعه 1 دقیقه
عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز (شنبه، 6 بهمن) در نشست خبری طرح ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ و بافت های فرسوده شیراز، اظهار کرد: بازآفرینی فقط کالبدی نیست و مسائل فرهنگی و اجتماعی در آن دخیل است، متأسفانه با اجرا طرح های گذشته، آسیب های جدی به میراث فرهنگی بافت های پیرامون حرم مطهر شاهچراغ وارد شد.
وی ادامه داد: در گذشته یک نگاه کالبدی صفر به بافت های فرسوده داشتیم، بازآفرینی محلات هدف در سه محور بافت های تاریخی، بافت های فرسوده و اسکان های غیر رسمی و حاشیه نشینی دسته بندی می شود.
گلپایگانی بیان کرد: در بازنگری طرح هایی که در گذشته برای شیراز، مشهد و اردبیل طراحی شده بود، بازآفرینی محدوده ها در دستور کار است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: رویکردی که در چند سال اخیر به بافت های فرسوده حاکم شده، موضوع بازآفرینی با توجه به ارزش های ذاتی این مناطق است که با لحاظ مسائل اجتماعی، تاریخی، فرهنگی و غیره اتفاقاتی رخ می دهد. همچنین اتفاقی که در شیراز و مشهد نیروی مؤثری برای بازنگری در طرح ها ایجاد کرد، نهادهای مدنی و نقش فعال رسانه ها بود.
تحول در بافت های فرسوده با محوریت فرهنگ و تاریخ