یوسفی: کاهش وام ساخت مسکن تبعات منفی برای اقشار ضعیف جامعه دارد

عضو کمیسیون عمران مجلس در واکنش به کاهش مبلغ وام ساخت مسکن از 800 به 650 میلیون تومان، گفت: این تصمیم در شرایط فعلی اقتصاد، باعث ایجاد مشکلات جدی برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه خواهد شد.

زمان مطالعه 2 دقیقه

یوسفی: کاهش وام ساخت مسکن تبعات منفی برای اقشار ضعیف جامعه دارد

مجتبی یوسفی در مورد کاهش مبلغ وام ساخت مسکن از 800 میلیون به 650 میلیون تومان در شورای عالی مسکن، گفت: در شرایط کنونی، هزینه ساخت یک واحد مسکونی به ویژه برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه به شدت افزایش یافته است. برای مثال، هزینه مصالح برای ساخت یک واحد آپارتمانی با مساحت 80 تا 85 متر مربع، به طور متوسط بین 12 تا 15 میلیون تومان است. این هزینه ها باعث می شود قیمت تمام شده ساخت یک واحد مسکونی به حدود 1.5 میلیارد تومان برسد. در این شرایط، اگر وام 650 میلیون تومانی برای ساخت مسکن در نظر گرفته شود، متقاضیان باید مبلغی حدود 800 میلیون تا 900 میلیون تومان را خودشان تأمین کنند.

وی ادامه داد: این مبلغ با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی، برای بسیاری از مردم به ویژه کارمندان، معلمان، کارگران و اقشار تحت پوشش، غیرقابل دسترس است. در حال حاضر، این افراد حتی برای تأمین هزینه های رهن و اجاره مسکن خود با مشکل مواجه هستند. به عبارت دیگر، با توجه به شرایط سخت اقتصادی، تأمین این مبالغ برای ساخت مسکن برای این اقشار تقریباً غیرممکن است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در اسفند سال گذشته، دولت تصمیم به افزایش مبلغ وام ساخت مسکن به 800 میلیون تومان گرفت. این تصمیم در آن زمان با توجه به قیمت دلار و هزینه های ساخت مسکن منطقی به نظر می رسید. اما پس از گذشت هفت ماه، بانک مرکزی هنوز این مبلغ را به بانک های عامل ابلاغ نکرده و اکنون شورای عالی مسکن تصمیم گرفته که مبلغ وام را به 650 میلیون تومان کاهش دهد. این تغییر در شرایطی اتفاق می افتد که هزینه های ساخت مسکن به شدت افزایش یافته و قیمت مصالح ساختمانی نیز به مراتب بالاتر از گذشته رفته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، با توجه به افزایش هزینه های ساخت و ساز، مبلغ 650 میلیون تومان برای تأمین هزینه های یک واحد مسکونی کافی نیست. متقاضیان باید خودشان مبلغی حدود 700 میلیون تومان دیگر تأمین کنند که این امر برای بسیاری از مردم امکان پذیر نیست. این موضوع می تواند موجب نارضایتی و ناامیدی در میان مردم شود و به بحران مسکن دامن بزند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در این زمینه اقدامات زیادی انجام داده است؛ بیش از 200 نماینده مجلس خواستار بازنگری در این تصمیم و بازگشت به مصوبه قبلی دولت شده اند. در ماده چهار قانون جهش تولید مسکن نیز پیش بینی هایی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز برای ساخت مسکن در نظر گرفته شده است. اما در نهایت، این تصمیمات باید توسط شورای پول و اعتبار و شورای عالی مسکن اتخاذ شود.

یوسفی تصریح کرد: انتظار ما از دولت این است که در شرایط فعلی، به ویژه با افزایش هزینه های ساخت و ساز، به نفع مردم عمل کند و مبلغ وام ساخت مسکن را به میزان 800 میلیون تومان که در ابتدا مصوب شده بود، بازگرداند. در غیر این صورت، ممکن است مانند پروژه مسکن مهر، این طرح نیز با مشکلات جدی روبرو شود و نتواند به نتیجه مطلوب برسد.

یوسفی: کاهش وام ساخت مسکن تبعات منفی برای اقشار ضعیف جامعه دارد

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
RW
رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات