سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان این که کمیته ای بین انبوه سازان و وزارتخانه در راستای رفع مشکلات ساخت مسکن ایجاد می شود گفت: اگر هر کدام از انبوه سازان تنها 100 واحد مسکونی بسازند بیش از 900 هزار واحد در سال ساخته می شود.
زمان مطالعه 4 دقیقه
مسعود بیات منش در «گردهمایی جایگاه انبوه سازان در طرح جامع تولید مسکن و مدیریت پروژه» در مشهد مقدس اظهار کرد: اگر هر کدام از انبوه سازان تنها 100 واحد بسازند بیش از 900 هزار واحد ساختمان در سال ساخته می شود که باید مشکلات و موانع ساخت مسکن را بر طرف کنیم.
وی افزود: در این بین نقش انبوه سازان در کنار وزارت راه و شهر سازی بسیار مهم است. مقرر شد کمیته ای بابت پیگیری مسائل مربوط به ساخت مسکن و رفع مشکلات میان کانون انبوه سازان و وزارت راه و شهر سازی تشکیل شود.
بیات منش با اشاره به تعهدات دولت در حوزه مسکن تأکید کرد: دولت و وزارت راه و شهرسازی آنچه را که تعهد شده است با توان و قدرت بیشتر سرعت می بخشد. اکنون در حوزه مسکن حمایتی که مورد توجه دولت است و از طرفی در قانون به آن اشاره کرده اند، اولویت دهک های پایین و کارگران است.
این مقام مسئول تصریح کرد: از زمان آغاز نهضت ملی مسکن، در بخش مسکن حمایتی حدود 800 هزار واحد قرار دارد که 20 هزار واحد به اتمام رسیده و بین 370 تا 380 مسکن با بانک ها عقد قرارداد شده و مابقی باید توسط بانک ها تأمین مالی شود.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به پیشرفت های فیزیکی پروژه های نهضت ملی مسکن گفت: میانگین پیشرفت این پروژه ها در حدود 20 درصد است که در دوره چهارساله دولت چهاردهم و در 2 سال اول، پیشرفت پروژه ها بیشتر خواهد شد و عقد قراردادها تکمیل و به مردم تحویل داده می شود.
بیات منش گفت: از این 800 هزار واحد، حدود 400 هزار واحد در مراحل زمین و فونداسیون است که به مردم تعهد شد که با پیگیری های لازم تا پایان دولت چهاردهم این 800 هزار واحد تکمیل و به مردم تحویل داده شود.
وی بیان کرد: از سنوات گذشته تعهداتی برعهده ما در حوزه مسکن حمایتی قرار دادند که موظف به انجام آنها هستیم که شامل مسکن محرومین، ایثارگران و طرح جوانی جمعیت است، همچنین حدود 120 هزار واحد مسکن مهر از دولت های گذشته باقی مانده است که باید تکمیل و به مردم تحویل داده شود.
داوود دانشگر مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی نیز در این همایش به پیگیری بابت حل مشکلات صدور پروانه های اشتغال و پیگیری ابلاغ شیوه نامه طرح و ساخت اشاره کرد.
او هم چنین از بررسی و اعلام تعرفه و اصلاح مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی و اصلاح تعرفه گاز و دیگر خدمات مهندسی خبر داد و گفت: سامانه جامع انبوه سازان و پایش پروژه توسط انبوه سازان و وزارت راه و شهر سازی ایجاد می شود.
در ادامه حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در مورد الزام به استفاده از مبحث 19 و رعایت موارد مربوط به جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمانها و ابلاغیه های جدید در این راستا صحبت کرد.
مهدی ناصحی رییس شورای شهر مشهد هم با اشاره به مشکلات اداره شهر و دخالت های دولت در بخش خصوصی گفت: دولت باید نقش تسهیل گری و حمایتی داشته باشد نه اینکه با ابلاغ بخشنامه های مختلف در تمامی امور ساخت مسکن و اداره شهر ها دخالت کند.
در این همایش تفاهم نامه ساخت مسکن با مشارکت و کمک انبوه سازان بین کانون سراسری انبوه سازان و وزارت راه و شهر سازی به امضا رسید. در حاشیه همایش نیز چندین نشست برگزارقرار شد.
شهاب سعادت نژاد عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران به مشکلات فراوان دخالت دولت در ساخت مسکن اشاره کرد و گفت: متاسفانه در وزارت راه و شهر سازی با ایجاد سامانه ای به نام سپامک و موازی درگاه ملی مجوزها صدور پروانه های انبوه سازان و حتی تمدید آنها که قبلا در کمتر از یک ماه انجام می شد هم اکنون به بیش از 9 ماه رسیده و بروکراسی شدید و تفسیر از قوانین و شیوه نامه های موجود بسیار زیاد شده است.
وی افزود: در طرح نهصت ملی مسکن نیز علاوه بر عدم پرداخت به موقع تسهیلات توسط بانک ها و واریز دیرنگام آورده های متقاضیان بخشنامه ها و دخالت های پی درپی و ایجاد بروکراسی ها باعث مشکلات بسیار زیادی برای انبوه سازان و سازندگان شده و موجب شده اکثر آنها به سمت ورشکستگی روند. بنابراین کار ساخت مسکن در نهضت ملی تقریبا متوقف شده است.
سعادت نژاد به نقش خانم صادق وزیر راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان در حل مشکلات بخش خصوصی و ابلاغ دستورالعمل های طرح و ساخت و پیگیری مشکلات انبوه سازان در ساخت مسکن اشاره و بیان کرد: متاسفانه بدنه ادارات کل و وزارت راه و شهرسازی مقاومت بسیار زیادی در تسهیل کردن امور ساخت و صدور پروانه های اشتغال دارند.
بنابراین گزارش، «گردهمایی جایگاه انبوه سازان در طرح جامع تولید مسکن و مدیریت پروژه» طی روزهای اخیر در مشهد مقدس با حضور معاونت مسکن وزارت راه و شهر سازی، مدیران کل دفتر مقررات ملی، دفتر توسعه خدمات مهندسی، تعدادی از مسولان از استانداری، شورای شهر، شهرداری و بانک مسکن و تعدادی از انبوه سازان سراسر کشور برگزار شد.
امکان ساخت سالانه 900 هزار مسکن توسط انبوه سازان وجود دارد