دبیر انجمن سیمان گفت: با توجه به اینکه ظرفیت سازی برای تولید سیمان بیشتر از نیاز کشور و بخش صادرات است، دیگر نباید قیمت این کالا سرکوب شود.
زمان مطالعه 5 دقیقه
عبدالرضا شیخان در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد ضرورت آزادسازی قیمت گذاری سیمان، اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت سازی برای تولید سیمان بیشتر از نیاز کشور و بخش صادرات است، دیگر نیازی به قیمت گذاری این کالا نیست.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: این کالا باید خود کشف قیمت شود و به فروش برسد. اینکه بخواهیم قیمت سیمان را سرکوب کنیم و در حدی نگه داریم که امکانپذیر نباشد به تولید لطمه وارد میشود.
وی تصریح کرد: در جایی که نرخ تمام عوامل تشکیل دهنده قیمت تمام شده تولید افزایش چشم گیر داشته است، اینکه بخواهیم قیمت یکی از مصالح ساختمانی با اهمیت را سرکوب کنیم، هیچ اتفاق خوشایندی برای صنعت نمیافتد.
شیخان با بیان اینکه سایر مصالح ساختمانی افزایش قیمت داشتند و جزو قیمت گذاری هم نیستند، گفت: در بین مصالح ساختمانی تنها کالای با اهمیتی که قیمت گذاری میشود، سیمان است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه وقتی عرضه کالایی مازاد بر تقاضا باشد، نباید قیمت گذاری شود، افزود: با توجه به بالا بودن میزان تولید سیمان در کشور، در صورت آزادسازی، قیمت این محصول چندان افزایش نمییابد و شاید در برخی موارد شاهد کاهش قیمت هم باشیم.
وی تاکید کرد: در همین راستا و با توجه به احتمال کاهش تولید سیمان، نامهای را برای وزیر صمت ارسال کردیم و خواستار تأمین گاز کارخانهها و آزاد شدن قیمت شده ایم.
متن نامه تولیدکنندگان سیمان به وزیر صمت به این شرح است:
مشکلات و مسائل صنعت سیمان در سال جاری به دلیل عدم توجه مسئولین به خواستههای به حق این صنعت به حدی بحرانی شده است که اگر چاره آنی جهت رفع معضلات پیش روی این صنعت اندیشه نگردد، قطعاً تبعات غیر قابل جبرانی از جمله توقف واحدهای تولیدی – تعدیل نیروی انسانی- مسائل اجتماعی ناشی از توقف تولید را در آیندهای نه چندان دور شاهد خواهیم بود.
جناب آقای وزیر، ما مدیران عامل شرکتهای سیمان در هفت ماه سال جاری علیرغم وجود مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه خارجی، تورم شدید قیمتها، مشکلات ناشی از بیماری کرونا و … با عزمی راسخ و با همت مهندسین، کارگران و سایر عوامل پشتیبانی تولید و با انگیزه تحقق اهداف سال جهش تولید خوشبختانه موفق به افزایش تولید سیمان به میزان ۱۳ درصد و تحویل داخلی ان به میزان ۱۸.۶ درصد به نسبت هفت ماهه مشابه سال ۹۸ گردیدیم ولی به دلیل عدم همراهی سازمانهای دولتی خدمت رسان به بخش تولید (شرکت گاز- شرکت پخش فراوردههای نفتی- سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و…) و اخذ تصمیمات غیر کارشناسی توسط سازمانهای غیرمرتبط با صنعت، ادامه این روند را به هیچ وجه امکان پذیر نمیدانیم.
مزید استحضار از ابتدای سال جاری مسائل و مشکلات پیش روی این صنعت طی مکاتبات متعدد توسط انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به عنوان تنها تشکل رسمی صنعت سیمان در کشور به مسئولین ذیربط در کمیسیون صنایع مجلس، کمیسیون عمران مجلس و آن وزارتخانه منعکس گردیده ولی متأسفانه علاوه بر اینکه نتیجه مثبتی حاصل نگردید، شاهد برخوردهای قهرآمیز از سوی برخی از سازمانهای زیرمجموعه آن وزارتخانه و بعضی از سازمانهای خدمات رسان به تولید بوده ایم و متأسفانه به دلایل مشروحه ذیل میبایستی به تدریج شاهد توقف تولید باشیم.
قیمت فروش سیمان به مصرف کننده نهایی هر پاکت تیپ دو، ۵۰ کیلویی ۱۹۵,۰۰۰ ریال در جلسات داخلی مجلس شورای اسلامی بدون حضور دبیر انجمن و مد نظر قرار گرفتن هزینههای حمل و سود عوامل توزیع که هیچکدام در اختیار این صنعت نمیباشد، تعیین گردیده (در بعضی از استانها هزینه حمل معادل قیمت فروش سیمان میباشد) که غیر کارشناسی است.
عدم تأمین مازوت به منظور ذخیره سازی در فصول گرم سال توسط شرکت پخش فراوردههای نفتی و بروز مشکلات ناشی از قطع گاز در شرایط فعلی ضمن اینکه در حال حاضر نیز شرکتهای پخش فراوردههای نفتی علاوه بر افزایش قیمت مازوت یارانه ای به میزان ۲۵۰ درصد نسبت به سال گذشته، تحویل مازوت را منوط به سپردن ضمانت نامه بانکی معادل ما به التفاوت نرخ یارانه ای (۳,۰۰۰ ریال) با نرخ آزاد (حدود ۶۰،۰۰۰ ریال) نموده اند که اجرای این تصمیم علاوه بر اینکه خارج از توان کارخانجات میباشد، باعث افزایش قیمت تمام شده تولید به میزان هر تن ۴۰۰،۰۰۰ ریال خواهد گردید.
در حالی که قیمت سایر صنایع کانی از جمله فولاد- گچ - آهک – آجر و غیره از شمول قیمت گذاری خارج گردیده است، به چه دلیل قیمت سیمان را که سهم ناچیزی (حدود ۱ درصد) در بهای تمام شده ساختمان دارد در مقابل سهم ۲۰ درصدی فولاد، سرکوب میکنید؟
جناب آقای وزیر استدعا داریم با توجه به موارد فوق الاشاره دستور فرمایند:
الف) در اسرع وقت نسبت به وصل گاز کارخانجات و یا تحویل مازوت بدون دریافت ضمانت و موافقت با افزایش قیمت پایه سیمان به میزان هر تن ۴۰۰،۰۰۰ ریال در صورت عدم وصل گاز.
ب) با توجه به افزایش بی رویه هزینههای حمل، قطعات یدکی و مصرفی (فولاد- قطعات آلیاژی- آجرهای نسوز و..) نسبت به افزایش مرحله دوم قیمت پایه سیمان تا پایان آذر ماه جاری اقدام گردد.
ج) آزاد سازی قیمت سیمان از ابتدای سال ۱۴۰۰ و تفویض اختیار آن به انجمن به منظور رعایت حقوق تولیدکننده و مصرف کننده
امید است با اجابت خواستههای حداقلی این صنعت، ما را برای انجام رسالتی که بر عهده داریم و آن هم ادامه روند تولید و افزایش تولید سیمان در سال جهش تولید و تأمین سیمان مورد نیاز مصارف داخلی و صادراتی میباشد، یاری فرمایند.
قیمت سیمان باید آزاد شود/ نامه نگاری با وزیر برای بهبود تولید