مدیرعامل بازآفرینی شهری از کاهش زمان صدور مجوز برای نوسازی بافت های فرسوده توسط شهرداری ها خبر داد و گفت: صدور مجوز بافت های فرسوده به حداکثر 3 ماه کاهش یافته است.
زمان مطالعه 2 دقیقه
محمد آئینی مدیرعامل بازآفرینی شهری امروز (4 دی) در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه ضمن گرامی داشت زلزله بم، گفت: 5 میلیون و 700 واحد مسکونی وجود دارد که حدود 44 درصد در بافت فرسود و حدود 30 درصد در مناطق تاریخی ساکن هستند.
مدیرعامل بازآفرینی شهری تاکید کرد: 2 میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار فاقد هرگونه سازه وجود دارد که این واحدها در 167 هکتار در محدوده های شهری هستند.
آئینی ادامه داد: برخی از واحدهای موجود در ایران نیازی به زلزله های ریشتر بالا ندارند و با اندکی تکان قطعاً فرو می ریزند.
وی گفت: محدوده های که بیش از 50 درصد ناپایدار هستند متأسفانه مستعدترین شرایط برای بدترین اتفاقات هستند. البته مهم ترین بنای واحدهای مسکونی «سقف» است که باید مقاوم سازی شود. در دولت سیزدهم چاره ای جز شتاب بخشی مسکن نداریم حجم انبوهی از جمعیت کشور در بناهای ناپایدار ساکن هستند.
این مقام مسؤول گفت: زمانی که بخواهیم از مردمی سازی در نوسازی بافت های فرسوده استفاده کنیم نیازمند تأمین مالی خواهیم بود اما مردم به تنهایی امکان نوسازی با وجود تسهیلات را نیز نخواهند داشت به همین دلیل باید از افراد فنی و دارای بودجه در این راستا بهره مند شویم تا شاهد رشدی در این حوزه باشیم.
وی افزود: برای نوسازی بافت های فرسوده بسته های ترکیبی را برای تشویق سرمایه گذاران در نظر داریم. البته در برنامه توسعه هفتم شهرداری ها مکلف اند حداکثر طی 3 ماه پروانه نوسازی بافت های فرسوده صادر کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وام های در نظر گرفته شده برای بافت فرسوده، گفت: در سال جاری وام بازسازی بافت فرسوده از 150 میلیون تومان به 185 میلیون تومان با سود صفر درصد و با بازپرداخت 7 سال افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین به وام ودیعه اسکان موقت برای نوسازی بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: با کمک صندوق توسعه امید برای کلان شهرها وام 120 میلیون تومانی و برای سایر شهرها وام 90 میلیونی قرض الحسنه با بازپرداخت 36 ماه در نظر گرفته شده است.
کاهش زمان صدور مجوز شهرداری ها برای نوسازی بافت فرسوده