برنامه اقدام مشترک برای توسعه حرم مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) و بافت فرسوده شهری اطراف حرم با همکاری بنیاد مسکن، شهرداری تهران، آستان حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، مجلس شورای اسلامی و دولت تدوین میشود.
زمان مطالعه 3 دقیقه
«محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست با مسئولین طرح توسعه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) خواستار تشکیل یک کمیته مشترک از همه دستگاه های مسئول برای بررسی راه های تسریع در نوسازی بافت فرسوده شهر ری و توسعه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شد.
وی با اشاره به کمبود منابع مالی برای اجرای برنامه های عمرانی این حوزه گفت: حتی می توان با ارزیابی کارشناسی، یک ردیف بودجه خاص برای این منظور از دولت طلب کرد و بخشی از اعتبارات لازم را به دست آورد.
پورابراهیمی از آمادگی کامل مجلس برای کمک به برنامه های عمران شهر ری و توسعه حرم حضرت عبدالعظیم خبر داد و افزود: خدمت به زائران این مقام مقدس و رفع محرومیت از چهره شهر ری، افتخار مجلس شورای اسلامی است.
«اکبر نیکزاد» رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در این نشست مشترک، با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن برای رفع محرومیت از چهره شهر ری با محوریت توسعه حرم حضرت عبدالعظیم، گفت: طرح توسعه حرم حضرت عبدالعظیم و ساماندهی بافت پیرامون توسط پژوهشکده سوانح طبیعی بنیاد مسکن تدوین شده که شامل 21 اقدام اجرایی برای بهبود فضای خدماتی به زائران این مکان متبرک و بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم است.
نیکزاد بیان کرد: هم اینک ساخت 13 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده مناطق مختلف شهری تهران توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال اجراست و تصمیم جدی داریم که در برنامه توسعه حرم حضرت عبدالعظیم نقش آفرینی کنیم.
به گفته وی در فاز نخست این برنامه اجرایی، بهره برداری از 83 چشمه سرویس بهداشتی با امکانات خدماتی مناسب برای زائران ظرف چند روز آینده در ضلع شمالی محوطه حرم که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته شده است، به بهره برداری می رسد.
نیکزاد ادامه داد: در مراحل بعدی زائر سرای جدید به مساحت 1000 مترمربع، مهد کودک زائران و بزرگ ترین پارکینگ طبقاتی کشور به گنجایش 3300 دستگاه خودرو در ضلع جنوبی حرم احداث می شود. علاوه بر این ساخت 230 واحد مسکونی تخریب شده در مراحل قبلی توسعه حرم، با سرعت از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جریان است.
وی خواستار همکاری سایر دستگاه های مسئول برای توسعه بازسازی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شد.
حجت الاسلام والمسلمین «سید علی قاضی عسکر» نماینده مقام معظم رهبری و تولیت آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) هم در این نشست، گفت: شهر ری که 80 درصد از انبارهای عمومی پایتخت را در اطراف خود جای داده و بالغ بر 250 هزار نفر از اتباع افغانستان، پاکستان و عراق در آن سکنا دارند، دارای بافتی فرسوده است.
وی ادامه داد: تقریباً تمامی اموال اقتصادی متعلق به آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در سال های اخیر با مجوز مقام معظم رهبری به ستاد اجرایی حضرت امام خمینی (ره) واگذار شده و درآمد مقوفات و نذورات حرم نیز هرگز کفاف هزینه های جاری و عمرانی حرم مقدس را نمی کند. ساخت صحن مصلی حرم که بانی ویژه دارد، نیمه کاره باقیمانده است و برای ساخت صحن امام هادی (ع) به 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
قاضی عسکر افزود: بر اساس تفاهم منعقده با شهرداری تهران در ازای تحویل اراضی متعلق به آستان مقدس، 1300 واحد مسکونی در اطراف حرم ساخته خواهد شد که هم اینک در مرحله گودبرداری است.
وی گفت: برای ساخت یک بیمارستان 220 تختخوابی در اطراف حرم با سازمان اوقاف تفاهم نامه امضا شده و امیدواریم با کمک مجلس شورای اسلامی و دولت، این منطقه به کانون خدمات فرهنگی و درمانی برای مردم شهر ری و زائران حرم مبدل شود.
«سید مهدی هدایت» سرپرست سازمان نوسازی شهرداری تهران هم در این نشست اعلام کرد: با وجود آنکه طرح بازآفرینی محله فرسوده "نفرآباد" در جوار حرم مطهر تدوین و به اجرا گذاشته شده، اما علی رغم تاکید قانونی، هیچ مشارکتی ندارد.
وی گفت: متأسفانه تسهیلات نوسازی بافت فرسوده محله مذکور توسط سیستم بانکی پرداخت نمی شود و تاکنون فقط یک نفر از متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات شده است.
تدوین برنامه اقدام مشترک برای توسعه حرم حضرت عبدالعظیم (ع)