رشد 88 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده

در راستای نوسازی و بهسازی خانه های فرسوده تا کنون بیش از 137 هزار واحد به مرحله ی اجرا رسیده و فقط در یک ماه گذشته بیش از 13 هزار واحد در بافت های فرسوده به مرحله ی ساخت رسیده است. معاون وزیر راه و شهرسازی از افزایش 88 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده طی بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داده است.

زمان مطالعه 2 دقیقه

رشد 88 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده

وسازی و بهسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد در قالب طرح نهضت ملی مسکن با روال مناسبی در حال انجام است. رییس جمهور در جلسه روز گذشته شورای عالی مسکن، نوسازی بافت ها را از اولویت های دولت دانست و بر همکاری بیشتر استانداران و فرمانداران در این زمینه تاکید کرد.

آن طور که محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده در یک ماه گذشته 13 هزار و 559 واحد مسکونی در قالب 5 هزار و 560 پروژه در بافت های فرسوده شهری در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ثبت و به تعداد واحدهای در حال نوسازی افزوده شده است. هم اکنون واحدهای بافت فرسوده که در حال نوسازی هستند به 137 هزار و 487 واحد رسیده است.

به گفته آیینی، طی سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در 55 شهر کشور صدور پروانه در بافت های فرسوده رشد 88 درصد داشته است. در پنج استان شامل تهران، خراسان رضوی، مازندران، همدان و خراسان شمالی نیز آمار از افزایش 105 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده حکایت دارد.

شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال اول اجرای طرح نهضت ملی مسکن 110 هزار واحد را در بافت های فرسوده به مرحله ی نوسازی و بهسازی رسانده و نوسازی 200 هزار واحد را در سال دوم هدف گذاری کرده است.

این آمار از عزم دولت، انبوه سازان و مردم برای نوسازی 167 هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در کشور حکایت دارد. شهرداری ها نیز طبق قانون موظف به تخفیف تا 50 درصد در صدور عوارض نوسازی هستند که می تواند این عدد تا 100 درصد افزایش پیدا کند.

دولت سیزدهم در طرح نهضت ملی مسکن، احداث واحدهای مسکونی را در مناطق دارای خدمات شهری جانمایی کرد. بخشی از این زیرساخت ها در حومه شهرها قرار دارد و بخش دیگر به عنوان یک ظرفیت مغفول مانده درون بافت های فرسوده کلانشهرها نهفته است. با توجه به هزینه بالای ایجاد زیرساخت های شهری و توسعه حمل ونقل در شهرهای حومه، دولت نسخه جایگزین را نوسازی و بهسازی واحدهای فرسوده می داند.

کارشناسان معتقدند نوسازی بافت های فرسوده با احداث مسکن و محیط کسب و کار مناسب در این محدوده ها برای دولت و مردم مقرون به صرفه است و موجب ارتقای بهره وری شهری، کاهش خسارت احتمالی ناشی از زلزله و پیشگیری از گسترش فرسودگی و آلودگی ها و نابهنجاری ها به پیرامون خود می شود. مردم تمایل دارند به جای این که به شهرهای حاشیه و اقماری بروند در داخل شهرها و مناطق آباد زندگی کنند.

رشد 88 درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات