طبق اعلام سرپرست اداره کل استاندارد استان تهران مسئولیت حوادث ناشی از استفاده از آسانسورهای غیراستاندارد، مطابق قانون بر عهده بهره برداران برج های مسکونی و تجاری است.
زمان مطالعه 2 دقیقه
محمدحسین طاهری با تاکید بر اجباری بودن اخذ تاییدیه ایمنی آسانسورها، به مالکان، بهره برداران و مدیران برج ها و ساختمان های بلندمرتبه مسکونی و تجاری، هشدار داده که مسئولیت حوادث ناشی از استفاده از آسانسورهای غیراستاندارد، مطابق قانون بر عهده آنان است.
وی همچنین گفته که بازرسی های اولیه و ادواری بازرسان استاندارد، برای نظارت بر ایمنی آسانسورها، به صورت منظم و در پی ثبت درخواست بازرسی از سوی مالکان و سازندگان انجام می شود. اخیرا در پی افزایش ساخت و ساز برج های مسکونی و تجاری در شهر تهران، به ویژه مناطق 5 و 22، استفاده از آسانسورهای غیراستاندارد و ناایمن مشاهده شده است؛ که در جریان انجام بازرسی های کارشناسان استاندارد، آسانسورهای چند برج در مناطق مذکور تا زمان رفع نواقص پلمب شده است.
امکان استعلام پیامکی وضعیت گواهی ایمنی آسانسور برای شهروندان وجود دارد و افراد می توانند با ارسال پیامک حاوی شناسه ملی آسانسور که در پلاک داخل کابین آسانسور نصب شده، به سامانه پیامکی 10001517، از اطلاعاتی از قبیل نام شرکت نصاب، نام شرکت بازرسی کننده، تاریخ آخرین بازرسی و تاریخ انقضای اعتبار گواهینامه بازرسی آسانسور، آگاهی پیدا کند. شناسه ملی آسانسور به عنوان کدی قابل استعلام و توسط سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان تنها مرجع صادر کننده گواهینامه ایمنی آسانسورها به هر خط آسانسور تخصیص می یابد و تمامی مراحل استانداردسازی آسانسورها باید از طریق ثبت نام در سامانه مدیریت بازرسی آسانسور به نشانی lift.inso.gov.ir پیگیری شود.
گفتنی است سازمان ملی استاندارد در سال 1400 اعلام کرده بود که فرآورده آسانسور مشمول استاندارد اجباری قرار گرفته و باید مورد بازرسی اولیه و ادواری قرار گیرد. بر این اساس بهره برداری از آن تنها با داشتن تائیدیه معتبر از این سازمان مجاز هستند. کلیه مدیران/ مالکان ساختمان های دارای آسانسور با مراجعه به سامانه lift.isiri.gov.ir نسبت به ثبت درخواست انجام بازرسی اولیه و ادواری آسانسور اقدام کرده تا بازرسان مورد تائید استاندارد جهت بازرسی به محل مراجعه کنند.
چه کسی مسئول حوادث ناشی از آسانسورهای غیراستاندارد است؟