اضافه برداشت بانک ها معادل هزینه ساخت 150 هزار مسکن روستایی / 56 هزار و 802 متقاضی وام مسکن روستایی گرفتند

بانک ها مهرماه سال جاری 30 هزار میلیارد تومان اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی به ثبت رساندند، این میزان معادل تامین مالی نوسازی 150 هزار مسکن روستایی است.

زمان مطالعه 3 دقیقه

اضافه برداشت بانک ها معادل هزینه ساخت 150 هزار مسکن روستایی / 56 هزار و 802 متقاضی وام مسکن روستایی گرفتند

بررسی آمار پولی مهرماه که توسط بانک مرکزی منتشر شده نشان می دهد، رشد پایه پولی به 34.5 درصد رسیده است. این آمار بیانگر آن بوده که برخلاف تلاش اولیه بانک مرکزی برای کنترل پایه پولی، روند رشد این متغیر بار دیگر به مسیر صعودی بازگشته است.

بر این مبنا، یکی از مسیرهایی که منجر به افزایش پایه پولی می شود، اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی است.

بررسی بدهی بانک ها به بانک مرکزی نشان می دهد، تنها در مهرماه، بانک ها 30 هزار میلیارد تومان اضافه برداشت ثبت کرده اند. این بی انضباطی مالی در حالی مقابل دیدگان بانک مرکزی رخ داده است که شخص رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت بر کنترل پایه پولی تاکید داشته اند.

از سوی دیگرباید به این موضوع تاکید کرد که به عقیده کارشناسان، در حالی که رشد نقدینگی داریم، رشد پایه پولی ناگزیر است و علیتی از سمت نقدینگی به پایه پولی شکل می گیرد.

بر این اساس حضور فعالانه بانک مرکزی در بازار بین بانکی و پرداخت پایه پولی برای طرح های پیشران اقتصادی می تواند از اضافه برداشت بانک های ناسالم جلوگیری کند.

رویکرد فعالانه بانک مرکزی منتهی به کنترل اضافه برداشت بانک ها

در این راستا، علی نادری شاهی کارشناس حوزه مسکن با اشاره به رویکرد فعالانه بانک مرکزی گفت: از مواردی که می تواند محل مصرف پایه پولی باشد، یارانه سود تسهیلات روستایی است.

این کارشناس حوزه مسکن ادامه داد: تسهیلات مسکن روستایی از سال 1384 همواره پرداخت می شد، اما در سال اول دولت سیزدهم تضمین نامه مابه التفاوت سود توسط سازمان برنامه و بودجه صادر نشد و به همین دلیل پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی روستایی بعد از 16 سال متوقف شد.

وی ادامه داد: مهم ترین نقد وارده به این تسهیلات، منبع تامین یارانه ی سود بود که معادل 5 هزار میلیارد تومان در سال است.

نادری شاهی گفت: در مقابل موافقان به اثرات مثبت ساخت مسکن علی الخصوص در روستا اشاره می کردند که شامل ایجاد اشتغال در روستا، آبادانی روستا، جلوگیری از خسارات جانی و مالی ناشی از حوادث طبیعی، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و ایجاد پدیده حاشیه نشینی و امکان مهاجرت معکوس است.

در حالی تنها در مهرماه و از محل اضافه برداشت بانک ها 30 هزار میلیارد تومان اضافه برداشت صورت گرفته و نه تنها مسکنی ساخته و اشتغالی ایجاد نشده، بلکه تورم ناشی از آن بر آحاد مردم تحمیل خواهد شد. به عبارت دیگر تنها با مبلغ اضافه برداشت نظام بانکی از بانک مرکزی در مهرماه می توان 150 هزار واحد مسکونی روستایی رو با این مبلغ نوسازی و بهسازی کرد.

30 درصد از متقاضیان واحد شرایط مسکن روستایی به بانک مراجعه نکردند

بر اساس به روزترین آمار مراجعه مردم برای اخذ وام مسکن روستایی، تعداد 151 هزار 584 متقاضی تسهیلات نوسازی مسکن روستایی به نظام بانکی معرفی شدند، این در حالیست که فقط 104 هزار 623 متقاضی به مرحله عقد قرارداد با بانک برای گرفتن تسهیلات رسیدند. به معنای دیگر، 46 هزار 961 متقاضی واجد شرایط تسهیلات مسکن روستایی پس از معرفی به بانک برای اخذ تسهیلات اقدام نکردند.

بر این اساس عدم تناسب رقم تسهیلات مسکن روستایی با هزینه نوسازی واحد مسکونی و همچنین سنگ اندازی نظام بانکی در مسیر پرداخت تسهیلات از مهمترین دلایل مراجعه نکردن مردم برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی است.

لازم به ذکر است از 104 هزار 623 متقاضی واجد شرایطی که برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی با بانک عامل به توافق رسیدند، تنها مسکن 56 هزار 802 متقاضی به اتمام رسیده و فرآیند ساخت 47 هزار و 821 متقاضی همچنان در جریان است.

اضافه برداشت بانک ها معادل هزینه ساخت 150 هزار مسکن روستایی / 56 هزار و 802 متقاضی وام مسکن روستایی گرفتند

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات