معاون وزیر راه و شهرسازی از ابلاغ سیاست ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله ای در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری خبر داد و گفت: تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی با تامین شرایطی از جمله این مشوق ها است که جذابیت سرمایه گذاری در بافت ها را بالا می برد.
زمان مطالعه 3 دقیقه
محمد آیینی اظهار کرد: شورای عالی معماری و شهرسازی ایران، سیاست ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله ای در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری که توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران تهیه شده بود را به تصویب رساند.
وی افزود: در این بسته مشوق هایی برای گروه ها چهارگانه به منظور افزایش جذابیت سرمایه گذاری در بافت های فرسوده و ناکارآمد لحاظ شده که از جمله آنها می توان به تامین پارکینگ در مکان های مناسب بافت های فرسوده برای جبران کسری پارکینگ، پیش بینی کاربری های انتفاعی در طبقه همکف، تسهیل شرایط توده گذاری و نما و اعطای حداکثریک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز اشاره کرد.
آیینی تصریح کرد: چهار گروه مشمول این امتیازات می شوند که از ویژگی ها و شرایط متفاوتی برخوردار خواهند بود. گروه اول شامل «بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری است» . در این بند کسب و کار خانگی پیش بینی شده است. بدین صورت که می بایست از طریق تنظیم مجدد زمین، ضمن حمایت از کسب و کارهای خانگی و محلی و سازگار با محیط محله، بخشی از سرانه های خدماتی مورد نیاز جمعیت مازاد بارگذاری شده را تامین کند و منجر به ارتقا و بهبود خدمات محله ای، کیفیت فضاهای جمعی و فضاهای سبز محله شود.
وی ادامه داد: سه گروه دیگر «نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محله ای»، «نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری» و «نوسازی قطعات غیر قابل تجمیع» است که برای تمامی این گروه ها مشوق ها و ضوابطی لحاظ شده است. به طور مثال برای گروه سوم در عین حال که یک طبقه تشویقی اعطا می شود، شروطی از جمله حدنصاب تفکیک و مجاورت قطعه با یک معبر دارای عرض حداقل 6 متر نیز لحاظ شده است. یعنی بدین صورت نیست که مشوق ها صرفا بدون رعایت الزامات ارایه شود.
به گفته آیینی، طبق بند یک این مصوبه، تراکم های تشویقی موضوع این مصوبه به محلات یا نواحی که سرانه تامین خدمات عمومی آنها حداقل به میزان کافی تامین نشده باشد تعلق نمی گیرد. بلوک های شهری که سرانه خدمات عمومی مورد نیازشان را در درون بلوک تامین می کنند از شمول این بند مستثنی هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که این مشوق ها فقط در محدوده بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب ملاک عمل است و هرگونه مداخله در بافت های تاریخی مصوب، تابع ضوابط قانونی ویژه خواهد بود افزود: مشوق های کالبدی بهسازی بافت های فرسوده خاص هر شهر (در صورت ضرورت) در چارچوب سیاست ها و ضوابط این مصوبه و با توجه به ساختار طرح جامع و شرایط ویژه شهر مربوطه تدوین و به همراه فهرست نقاط غیرمشمول (موضوع بند 1) به تصویب کمیسیون ماده 5 آن شهر خواهد رسید.
وی تاکید کرد: چارچوب تدوین ضوابط و مقررات ویژه نوسازی محله ای بافت های فرسوده و نارآمد شهری در طرح های جامع و تفصیلی آتی توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران با همکاری معاونت شهرسازی و معماری تدوین و پس از ارایه و تایید در کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری توسط دبیر این شورا به مراجع ذی ربط ابلاغ می گردد
به گفته آیینی، شهرداری ها مکلفند نسبت به تامین پارکینگ محله ای در مکان های مناسب در بافت های فرسوده برای جبران کسری پارکینگ واحدهای مسکونی ناشی از ضوابط اقدام کنند. در این خصوص نقشه موقعیت پارکینگ های مذکور به تصویب کمیسیون ماده 5 خواهد رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که رعایت ضوابط پدافند غیرعامل و مقررات ملی ساختمان در مورد حداقل عرض معابر الزامی است، تاکید کرد: تامین سرانه مورد نیاز خدمات پشتیبان سکونت (غیر از فضای سبز) در بافت های فرسوده موضوع این ضوابط از طریق احداث در طبقات مجاز است.
آیینی گفت: گزارش دوره ای از عملکرد اجرای این مصوبه در دوره های شش ماهه توسط شرکت بازآفرینی شهری با همکاری شهرداری ها به دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ارایه می شود.
بسته جدید نوسازی مسکن رسید / تا دو طبقه اضافه و کاربری انتفاعی در همکف