10 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده زندگی می کنند

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 2 میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در کشور داریم که 10 میلیون نفر در این بناها زندگی می کنند.

زمان مطالعه 3 دقیقه

10 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده زندگی می کنند

محمد آئینی امروز در نخستین رویداد فناورانه صنعت ساختمان و مسکن که صبح امروز در محل مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازیبرگزار شد در تشریح این مسئله که 66 هزار هکتار مساحت بافت های نابسامان شهری در ستاد ملی بازآفرینی مصوب شده است، اظهار داشت: 33 درصد از مساحت شهرهای کشور ذیل بافت فرسوده بوده و 2 میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در ایران داریم که 10 میلیون نفر در این بناها زندگی می کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیت ساخت و ساز در 2.7 میلیون واحد ناپایدار گفت: در این بافت ناپایدار امکان ساخت 7.5 میلیون واحد جدید وجود دارد بدون آنکه نیازی به الحاق اراضی جدید به شهرها باشد.

وی ادامه داد: از دیگر شرایط نوسازی بافت های فرسوده امکان کوچک سازی در این بافت ها است اما در بافت هایی که قرار است جدیداً به شهر الحاق شود، باید واحدها بزرگ متراژ بوده و تا 100 متر احداث شود.

آئینی با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در این بخش گفت: در حال حاضر، 210 هزار بنای ناپایدار تخریب و به جای آن 670 هزار واحد جدید ساخته شده است و از سوی دیگر 30 هزار مالک واحدهای ناپایدار و فرسوده را تاکنون به بانک عامل بخش مسکن برای دریافت تسهیلات معرفی کردیم.

آیینی با بیان اینکه باید سالیانه 200 واحد نوسازی شود اما در حال حاضر 65 هزار واحد فرسوده در دست نوسازی است، ادامه داد: باید از مشوق هایی که می توان به سازنده برای نوسازی این بافت ها ارائه داد، امکان تأمین سیمان و فولاد به صورت اقساط است.

به گفته این مقام مسئول سهم شرکت های دانش بنیان از نوسازی بافت های فرسوده تقریباً صفر است، از دانش بنیان ها می خواهیم به کمک بافت فرسوده بیایند، اگر فناوری های نوین بتوانند دوره ساخت بافت های فرسوده را از دو سال به 6 ماه کاهش دهند، مردم متقاعد می شوند که ظرف 6 ماه جابه جا شده و واحدهای فرسوده نوسازی شود. همچنین صنعتی سازی کمک می کند تا هزینه های تمام شده نوسازی بافت فرسوده کاهش یابد.

ساخت 200 هزار مسکن در جنوب تهران

در ادامه این برنامه، محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن ضمن اشاره به انعقاد قرارداد بین وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن و شهرداری برای اجرای طرح اجاره داری حرفه ای ساخت 200 هزار واحد مسکن گفت: فروش متری مسکن از طریق ابزارهای مختلف مالی را در دستور کار داریم و از این طریق سازوکار سپرده گذاری در بانک ها را اصلاح خواهیم کرد.

وی با اشاره به جزییات ساخت واحد های اجاره مسکن تاکید کرد: 200 هزار واحد در جنوب تهران ساخته می شود و بانک مسکن مسئولیت تامین مالی این پروژه را برعهده دارد.

وی ادامه داد: قرار است که سقف رهن این واحدها برای واجدان شرایط 200 میلیون تومان باشند و فعلا درباره موضوعاتی مبنی بر شناسایی متقاضیان واجد شرایط یا متراژ این واحدها تصمیم نهایی گرفته نشده است.

شایان ضمن تشریح نرخ تسهیلات بانکی گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، نرخ تسهیلات 18 درصد است و اگر قرار باشد این نرخ پایین بیاید مابه التفاوت آن باید از صندوق ملی مسکن تامین شود.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: سقف دوره مشارکت تسهیلات ساخت مسکن 36 ماه است و از آنجایی که هزینه پول پایین است سازندگان تمایلی ندارند که مدت زمان مشارکت کمتر شود.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: در حالی که می توان با صنعتی سازی این زمان را به 6 ماه کاهش داد.

10 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده زندگی می کنند

دیدگاه ها هیچ نظری ثبت نشده است

  1. هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.
برای نمایش نام کامل خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

رویال وب
آژانس طراحی و تبلیغات