عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت باید موضوع احیای بافت های فرسوده را جدی گرفته و از خویش مالکان در این مناطق برای ساخت و نوسازی واحدهای مسکونی حمایت کند تا ضمن کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود فضای تردد خودروها امدادی، ساختمان های مستحکم و ایمن تری نیز ساخته شود.
زمان مطالعه 2 دقیقه
آرا شاوردیان در رابطه با ضرورت نوسازی بافت های فرسوده شهری گفت: در حال حاضر بیش از 140 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور داریم که زیر ساخت لازم مانند، آب، برق، گاز و زیرساخت های حمل و نقلی را دارند اما متاسفانه نوسازی این مناطق در برنامه های دولت بسیار کم رنگ مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه نوسازی و بازآفرینی مناطق بافت فرسوده بر ساخت شهرهای جدید در اولویت هستند، افزود: وزیر راه و شهرسازی اخیرا به برنامه های وزارت متبوع خود برای ساخت 30 الی 40 شهر جدید اشاره کرده است در حالی که این میزان شهر جدید به زیرساخت نیاز دارند و نمی شود تنها به بعد مسکن سازی بدون توجه به ملزومات شهرسازی و زندگی اجتماعی پرداخت از طرفی ایجاد زیرساخت های زیر و روبنایی در این مناطق بسیار پر هزینه است در حالی که مناطق بافت فرسوده از این مزیت برخوردار بوده و به لحاظ اقتصادی برای ساخت مسکن به صرفه تر هستند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه واحدهای طرح نهضت ملی مسکن نباید موجب جا به جایی جمعیت و مهاجرت روستائیان به شهرها شود، عنوان کرد: وزیر راه و شهرسازی همواره اعلام کرده که در مناطقی که متقاضی نباشد، خانه نخواهد ساخت. این درحالی است که هم اکنون برنامه ساخت تعداد زیادی شهر در دستور کار وزارت بود که عمده آنها از مراکز شهرها فاصله داشته و زیر ساخت های لازم برای تردد ساکنین را نیز ندارند. چنین تجربه ای را در مسکن مهر داشتیم که هنوز با وجود گذشت یک دهه، ساکنان برخی سایت های مسکن مهر در تعدادی از شهرها از مشکلات زیرساختی رنج می برند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اگر بافت های فرسوده نوسازی و احیا شوند، مشکلات کمبود مسکن در بسیاری از شهرها خصوصاً کلانشهرها که با محدودیت زمین روبه رو هستند، برطرف می شود اضافه کرد: دولت باید موضوع احیای بافت های فرسوده را جدی گرفته و از خویش مالکان در این مناطق برای ساخت و نوسازی واحدهای مسکونی حمایت کند تا ضمن کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود فضای تردد خودروها امدادی در مواقع ضروری، ساختمان های مستحکم و ایمن تری نیز ساخته شود کما اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه باید سالانه 10 درصد بافت های ناکارآمد شهری نوسازی می شد که از این برنامه به شدت عقب هستیم.
لزوم توجه به ملزومات شهرسازی و زندگی اجتماعی در مسکن سازی