زمان مطالعه 2 دقیقه
فتح اله بیات در گفت وگو با ایسنا، بر ضرورت افزایش قدرت خرید خانوارهای کارگری تاکید کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت اقلام و نوسان نرخ ارز که بیشترین تاثیرگذاری را بر پیکره اقشار آسیب پذیر و خانوارهای کارگری گذاشته لازم است شورای عالی کار به بحث افزایش مجدد دستمزدها ورود کند. طرح هایی مثل یارانه معیشتی و سبد حمایتی نمیتواند قدرت خرید کارگران را بازگرداند اگر نتیجه داشت کارگران در وضعیت بهتری به سر می بردند.
وی افزود: همین حالا کارگران در تامین مخارج اولیه زندگی مانده اند و حقوق دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی کفاف هزینه های زندگی آنها را نمی دهد. این معادله نابرابری است که ۵۰۰ هزار تومان روی حقوق کارگر بیاید ولی از آن طرف سه میلیون تومان به هزینه های سبد معیشت او اضافه شود.
این فعال حوزه کار با اشاره به تاکید قانون اساسی بر لزوم تامین مسکن آحاد جامعه به ویژه کارگران و روستانشینان، گفت: امروز بخش عمده دریافتی کارگران صرف اجاره بها و هزینه های مسکن می شود؛ سوال این است که با حقوق سه میلیون تومانی، کارگران چطور از پس هزینه های اجاره، خوراک و پوشاک و درمان برآیند و اگر بخواهند یک خانه ۴۵ متری در پایین ترین نقطه شهر اجاره یا رهن کنند، چقدر برایشان آب می خورد؟
بیات درباره ساخت مسکن اجاره به شرط تملیک برای کارگران ابراز عقیده کرد و گفت: اگر دولت مسکن اجاره به شرط تملیک بسازد و از خودش هزینه کند، برای کارگران ارزان تمام می شود و خانه دار می شوند ولی متاسفانه کار را به انبوه سازان می دهیم، انبوه ساز از سود خود نمی گذرد بنابر این ساخت مسکن تحت هر عنوان کمکی به خانه دار شدن کارگران نمی کند.
وی تصریح کرد: زمانی امیدوار بودیم که دادن وام های مسکن به صاحبخانه شدن کارگران کمک کند ولی وقتی از پرداخت وام ۴ درصد ناتوانند چطور می خواهند تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد را بپردازند. انتظار ما این است که به کارگران برای خرید خانه تسهیلات ارزان قیمت بدهند ولی به شرطی که از عهده بازپرداخت اقساط آن برآیند.
رهن یک خانه کوچک برای کارگران چقدر آب می خورد؟