بازار اجاره مسکن با جلسه درمانی ساماندهی نمی شود

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در طرح جهش تولید و تأمین مسکن، مشوق های قابل قبولی برای تولید مسکن استیجاری دیده شده است. اعتبار مورد نیاز این طرح ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

زمان مطالعه 3 دقیقه

img

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا محمد سرگزی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به روند تأمین اعتبارات برای اجرای پروژه های مسکن سازی دولتی در لایحه بودجه سال 1400، گفته بود: دولت در لایحه بودجه سال 1400 برای اجرای پروژه های زیر نظر وزارت راه و شهرسازی از جمله مسکن مهر، بازآفرینی شهری، مصلی تهران و طرح اقدام ملی مسکن، اعتباری حدود 2 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که این ردیف اعتباری نشان دهنده افزایش 500 میلیاردی بودجه این حوزه نسبت به سال 99 است.

وی افزود: این اعتبار نشان می دهد سال آینده اقدام اساسی برای تولید مسکن و تکمیل برخی پروژه های مربوطه صورت نخواهد گرفت. مجلس یازدهم برای رفع معضل کمبود مسکن، طرح جهش تولید و تأمین مسکن را تدوین کرد که بر اساس آن سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی ساخته خواهد شد، حال پیش بینی می شود که برای اجرای این طرح اعتباری حدود 140 هزار میلیارد تومان نیاز است، بنابر این ایجاد ردیف اعتباری 2 هزار میلیاردی در حوزه مسکن سازی بسیار ناچیز و کم اثر خواهد بود.

وی یادآور شد: دولت در سال های اخیر برنامه ریزی کلانی را برای اجرای پروژه هایی مانند بازآفرینی شهری و طرح اقدام ملی مسکن انجام داد، اما متأسفانه هیچ کدام از این پروژه ها موفقیت آمیز نبوده است. بازار مسکن نیازمند یک اقدام عملی و گسترده در عرصه ساخت و ساز است، در غیر این صورت با تخصیص قطره چکانی اعتبارات نمی توان به توسعه کلان دست یافت.

به گزارش تسنیم، امروز نیز عضودیگر کمیسیون عمران مجلس با اشاره به وضعیت نامناسب بازار اجاره مسکن گفته که خوشبختانه در طرح جهش تولید و تأمین مسکن، مشوق های قابل قبولی برای تولید حرفه ای مسکن استیجاری پیش بینی شده است.

اقبال شاکری اظهار کرد: نرخ اجاره مسکن در قیاس با پاییز سال گذشته افزایش یافته است، حال دولت با توجه به شرایط کرونایی بنگاه ها را مکلف به عدم انعقاد قرارداد اجاره در شهری مانند تهران بالای 25 درصد کرده بود که این مسئله تا حدودی رعایت شد، البته در برخی از موارد مالک با مستأجر قراردادی را با رعایت افزایش 25 درصدی منعقد می کرد اما خارج از قرارداد رسمی، دو طرف برای افزایش غیرقانونی نرخ اجاره تفاهم می کردند.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی وضعیت خوبی بر بازار اجاره مسکن حاکم نیست، افزود: قیمت اجاره مسکن مدام در حال افزایش است و متأسفانه بازار در سال های اخیر از سوی دستگاه های متولی و نظارتی رها گذاشته شده و امروز فاصله عرضه و تقاضا بسیار زیاد شده است.

وی گفت: علت اصلی تلاطم کنونی بازار مسکن، عدم ساخت و ساز و تولید مسکن است، این مسئله موجب شده که هم در بازار خرید و فروش و هم بازار اجاره، عرضه کاهش یافته و تقاضا برای تأمین مسکن افزایش یابد.

شاکری تولید مسکن استیجاری را یکی از راه کارهای موثر در بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن دانست و گفت: خوشبختانه در طرح جهش تولید و تأمین مسکن، مشوق های قابل قبولی برای تولید حرفه ای مسکن استیجاری صورت گرفته است، از این رو وزارت راه و شهرسازی باید به صورت جدی پا به عرصه مسکن سازی بگذارد.

عضو کمیسیون عمران مجلس، اظهار کرد: با اقدامات ضعیف و اتکا به برگزاری جلسات، نمی توان مشکل بازار مسکن را حل کرد، بلکه دولت باید زمینه را برای ورود سازندگان بخش خصوصی و انبوه سازان فراهم کند تا هم مشکل بازار مسکن و هم بازار اجاره رفع شود.



بازار اجاره مسکن با جلسه درمانی ساماندهی نمی شود

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.