اراک گرفتار مشکل کمبود زمین / تلاش نظام مهندسی ساختمان برای جلوگیری از تخلفات تخریب

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با بیان اینکه مشکل اراک کمبود زمین است و اکثر زمین های اراک اوقافی هستند و زمین آزاد کمتر وجود دارد، گفت: در طرح جامع فعلی پیرامون گسترش شهر اراک تصمیمی گرفته نشده و همین موضوع باعث گرانی زمین شده است.

زمان مطالعه 5 دقیقه

img

علیرضا حبیبی، شنبه 21 مرداد در نشست مطبوعاتی، ضمن تقدیر از خبرنگاران اظهار کرد: فرهنگ سازی ابتدایی ترین کار در همه حوزه هاست و این امر تنها به وسیله اصحاب رسانه محقق می شود. به همین جهت نظام مهندسی در دوره جدید فعالیت تعامل خوبی با همه خبرنگاران داشته و سعی کردیم با رسانه ها ارتباط سازنده ای برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه در نظام مهندسی، دو دغدغه فکری برای مهندسین ساختمان داریم گفت: اولین دغدغه ما، اشتغال مهندسین است. به همین منظور سالی چهار بار آزمون برای مهندسین برگزار می کنیم تا با پیوستن به نظام مهندسی ساختمان، اشتغالی مناسب در شأن خودشان داشته باشند. دومین دغدغه نیز، بیمه تامین اجتماعی مهندسین است که با پیگیری هایی که با نمایندگان مجلس داشتیم، آنها قول مساعد دادند که در قانون جدید مجلس این مسئله را بگنجانند.

حبیبی در رابطه با مبحث 22 مقررات ساختمان پیرامون تعمیر و نگهداری ساختمان ها گفت: به تازگی در همین راستا مسئولیتی برای مهندسین در نظر گرفتیم تا مهندس بعد از اتمام ساخت ساختمان باز هم پیگیری کند تا آن ساختمان دچار مشکلات عمرانی نشود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی افزود: از دیگر اهداف مهم در هیئت مدیره، اصلاح نرم افزار اتوماسیون سیستم سازمان بود تا به سمتی برویم که نقشه های کاغذی را به طور کلی حذف کنیم و تمامی امور مربوط به تایید، ارسال و ثبت نقشه ها در اتوماسیون انجام شود که در این راه، نیازمند همراهی شهرداری اراک هستیم.

وی با بیان اینکه وجود مجری برای همه ساختمان ها الزامی شده است گفت: ما سیستم را به سمتی برده ایم که تمامی ساخت و ساز ساختمان ها توسط افراد ذی صلاح دارای تحصیلات آکادمیک انجام شود. همچنین فرایند استانداردسازی مصالح را نیز اصلاح کردیم چراکه بعضی از مصالح، استاندارد اختیاری دارند.

وی افزود: در هر ساختمانی حتی اگر مهندس خوبی حضور داشته باشد، اگر مصالح به کار رفته استاندارد نباشد تضمینی وجود ندارد که اتفاقی برایش نیفتد. ما در این راستا به مهندسین اطلاع رسانی می کنیم تا مصالح استاندارد و باکیفیت را استفاده کنند.

حبیبی با اشاره به حادثه تخریب غیراصولی یکی از ساختمان های تهران در هفته گذشته تصریح کرد: عملیات تخریب، اصول و ضوابط فنی و بسیار تخصصی دارد و ما سعی داریم تا جلوی تخلفات تخریب را بگیریم. تخریب ساختمان های بتنی به راحتی قابل انجام نیست و نیاز به تخصص دارد. امیدواریم با در نظر گرفتن ضوابط و اصول فنی، شاهد اتفاقات تلخی مانند حادثه هفته گذشته در تهران نباشیم.

وی با بیان اینکه 4473 نفر مهندس دارای پروانه در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی عضو هستند گفت: 1987 نفر نیز عضو فاقد پروانه داریم که البته تلاش داریم این افراد نیز پروانه خود را کسب کنند. تعرفه مهندسی نیز امسال خیلی بهتر شده است. طبق قانون 8 درصد تعرفه ساخت باید به مهندسی اختصاص یابد که خوشبختانه روز به روز به این عدد نزدیک تر شده ایم.

حبیبی با اشاره به مبحث 19 قانون پیرامون مصرف بهینه انرژی تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که مصرف بهینه انرژی را در هیچ حوزه ای نداریم. این مهم باید هرچه زودتر اتفاق بیفتد که نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد و ما نیز در تلاش برای اصلاح بعضی موارد مانند اصلاح بلوک های دیوار و پنجره هستیم.

وی در رابطه با گسترش نماهای رومی در شهر اراک گفت: ما در سازمان نظام مهندسی با نمای رومی به شدت مخالفیم اما متاسفانه در ارگان های دیگر این عزم وجود ندارد که از ساخت این دست نماها جلوگیری شود و هنوز مصوبه ممنوعیت نمای رومی به ما ابلاغ نشده است. نمای رومی علاوه بر خطراتی که دارد، منابع سنگ را هدر می دهد. مدتی قبل در کارگروه سیما و منظر شهرداری اراک پیرامون این موضوع بحث و عنوان شد که نقشه های نمای مصوب شده در شهرداری به صورت عملی اجرایی نمی شود و باید از این امر جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: فعلا برای جزئیات سازه ای ساختمان های 6 طبقه و مستقر در معابر کمتر از 18 متر در کمیته شهرداری تصمیم گیری می شود و این امر، کم کم به ساختمان های کم طبقه نیز تعمیم داده خواهد شد.

حبیبی با بیان اینکه مقررات ملی ساختمان از اواسط دهه هفتاد تصویب شده و این مقررات سال به سال بیشتر و بهتر شده است اظهار کرد: یکی از موضوعات خوب در اراک این است که مقاومت خاک اراک خوب است و کمتر شاهد وقوع حوادث در گودبرداری بوده ایم. همچنین طبق بررسی دقیقی که صورت گرفته ضریب شتاب زلزله در اراک 25 صدم است که نشانگر خطر نسبی متوسط است اما در شهرستان های دیگر استان مثل ساوه و زرندیه خطر زلزله بیشتر است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان ارتباط خوبی با ارگان های مختلف استان دارد گفت: در چند سال اخیر به محض اینکه کوچکترین مکاتبه ای با ارگانی انجام داده ایم فورا جواب گرفته ایم و شاهد همکاری های متعددی بودیم. در اکثر جلسات نیز حضور داریم ولی متاسفانه در بعضی از کمیسیون ها مثل کمیسیون ماده 5 نماینده سازمان نظام مهندسی حق رای ندارد و فقط می توانیم در این جلسات شرکت داشته باشیم که امیدواریم این مسئله نیز حل شود.

حبیبی با بیان اینکه ماهانه حداقل 400 بازرسی از عملکرد مهندسین ساختمان ها توسط کمیته کنترل مضاعف صورت می گیرد اظهار کرد: ما در سازمان اعتقادمان این است که باید ابتدا خودمان عملکرد خودمان را بررسی کنیم. خوشبختانه موضوع نظارت در استان مرکزی به شکل بنیادی فرهنگ سازی شده است و اگر از خود سازندگان هم بپرسید نمره خوبی به حوزه نظارتی ما خواهند داد.

وی ادامه داد: در بحث ساختمان ارغوان شهر اراک نیز قبل از اینکه ارگان های دیگر ورود کنند ما ورود کردیم و دستور تخلیه را دادیم و با کمک ارگان های دیگر اصلاح معایب این ساختمان را شروع کردیم. ما همواره هشدار می دهیم که تا وقتی پایان کار صادر نشده، بهره بردار نباید از ساختمان استفاده کند و خرید و فروشی نیز نباید انجام شود.

حبیبی با اشاره به اینکه تصمیم گیری در رابطه با تراکم ساختمان ها توسط شهرداری انجام می شود گفت: تراکم ساختمان ها را ما تعیین نمی کنیم و شهرداری معمولا طبق ضوابط طرح جامع شهرسازی تراکم را تعیین می کند. این تصور که با بالا بردن تراکم، قیمت ها کاهشی می شود تفکر اشتباهی است و عموما اتفاق نمی افتد. باید برای پایین آوردن قیمت مسکن در استان مرکزی چاره دیگری اندیشید.



اراک گرفتار مشکل کمبود زمین / تلاش نظام مهندسی ساختمان برای جلوگیری از تخلفات تخریب

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.