استنکاف بانک ها از پرداخت تسهیلات ساخت مسکن

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره عدم تمایل بانک ها به اعطای تسهیلات ساخت مسکن و در مقابل اعطای تسهیلات به کارکنان و کارمندان خود پرداخت.

زمان مطالعه 2 دقیقه

img

بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره علت عدم همکاری بانک ها برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن و اجرای قانون جهش تولید مسکن گفت: یکی از مسائلی که باعث شده بانک ها به سمت اعطای تسهیلات مسکن روی نیاورند بحث تسهیلات تکلیفی است که بر عهده بانک ها است.

محبی نجم آبادی با بیان اینکه قریب به 200 هزار میلیارد در سال 1402 در تبصره 16 تسهیلات تکلیفی فرزند آوری، ازدواج و مسکن و … را تعیین کرده ایم افزود: بانک ها به این مسئله اعتراض دارند که این میزان تسهیلات تکلیفی که قاطبه ی آنها قرض الحسنه است کار را برای آنها سخت کرده است.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: البته به تازگی آمار و ارقامی از تسهیلات اعطایی بانک ها به کارمندان و کارکنان خودشان منتشر شده که نشان دهنده این است که دلایلی که بانک ها مطرح می کنند که اعتبار لازم را ندارند صحت ندارد و بانک ها توانمندی های بیشتری دارند.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: اما در موضوع مسکن وزیر جدید وزارت راه و مسکن با رایزنی هایی که داشته هم میزان وام را افزایش داده و اخیراً هم مطرح شده مبلغ وام ساخت و خرید مسکن دو برابر شود. علاوه بر این بانک ها هم موظف شده اند که سهم بیشتری را نسبت به سال های گذشته در حوزه اجرای قانون جهش تولید مسکن تخصیص دهند تا بتوانیم مشکلات و موانع معضل بزرگ مسکن را به حداقل برسانیم.

محبی نجم آبادی توضیح داد: برای حل معضل مسکن باید برخی مسائل حل شود که یکی از این مشکلات تخصیص زمین، تخفیف در قیمت مصالح است که دولت باید از تمام جهات برای ایجاد این زیر ساخت ها کمک کند مثل اعطای زمین رایگان به مردم و کاهش قیمت مصالح ساختمانی تا تولید مسکن رونق بگیرد.

وی افزود: در سمت دیگر ماجرا بانک ها هستند که باید به مردم کمک کنند تا سرمایه لازم برای ساخت مسکن به دست آنها برسد. دولت خودش نباید به ساخت ورود کند و تنها راه کمک دولت به رونق مسکن سازی اعطای تسهیلات، اعطای زمین و ارزان سازی پروانه های ساخت شهرداری ها است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: مسئله دیگری که باعث شده بانک ها تمایلی به سوق دادن تسهیلات خود به سمت مسکن نداشته باشند، این است که به سمت بنگاه داری رفته اند که این موضوع در بانک های خصوصی جدی تر است.

محبی نجم آبادی افزود: مشکل ناترازی مالی در حال حاضر در بانک ها خیلی جدی است. در آئین نامه ای که مجلس برای بانک مرکزی تدوین کرده هم قید شده که بانک ها باید به مرور از مسیر بنگاه داری خارج شوند، قطعاً بانک نباید رقیب بخش خصوصی شود بلکه باید بخش خصوصی را تقویت کند و در ضرر و زیان آن شریک شود.



استنکاف بانک ها از پرداخت تسهیلات ساخت مسکن

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.