مقابله با زمین خواری از طریق تصاویر ماهواره ای / تسهیل صدور مجوزها با پنجره واحد مدیریت زمین

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی با اشاره به ضرورت مبارزه با زمین خواری گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با استفاده از تصاویر ماهواره ای آن ها را با تصاویر قدیمی تر تطبیق می دهد و به صورت هوشمند نسبت به هرگونه تغییر کاربری هشدار می دهد.

زمان مطالعه 3 دقیقه

img

حسین میر رجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص ضرورت مبارزه با زمین خواری گفت: ارائه آمار زمین خواری در چندین دستگاه پراکنده است؛ از سال 1396 کارگروه مبارزه با زمین خواری و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پیگیر موضوع عدم وجود سامانه صدور مجوز در حوزه زمین و سامانه هوشمند در پایش اراضی بوده است.

وی افزود: در حال حاضر صدور مجوزها و همچنین در پاسخگویی به استعلامات با چالش های بسیار زیادی مواجه هستیم و مردم از نحوه صدور مجوزها ناراضی هستند. زمان بر بودن، تداخل وظایف، عدم شفافیت و رانت اطلاعاتی در بعضی دستگاه ها جهت صدور مجوزها وجود دارد.

پنجره واحد مدیریت زمین صدور مجوز ها را تسهیل می کند

میر رجبی ادامه داد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یک سامانه هوشمند است که در موضوع سرمایه گذاری کاملاً شفاف عمل می کند. در ضوابط اجرایی سازمان منابع طبیعی کشور به عنوان راهبر سامانه معرفی شد و بنا داریم در قالب بارگذاری لایه های مختلف حوزه عملیاتی دستگاه ها، صدور مجوزها را تسهیل نماییم.

این مقام مسئول اظهار داشت: در درجه اول موضوع مهم و بسیار جدی که در کشور وجود دارد برنامه آمایش سرزمین است. لایه اولیه ای که قصد تکمیل آن را داریم موضوع بارگذاری نقشه های مطالعاتی آمایش سرزمین است. سایر دستگاه ها از جمله سازمان منابع طبیعی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان اوقاف، امور خیریه، بنیاد مسکن و سایر دستگاه ها باید نقشه حوزه عملیاتی خود را در آن سامانه بارگذاری نمایند.

تشخیص زمین های مستعد سرمایه گذاری در سامانه پنجره واحد زمین

وی تصریح کرد: وقتی متقاضی سرمایه گذاری به پنجره واحد مدیریت زمین مراجعه می نماید و نقشه ملک خود را بارگذاری می کند یا در خواست فعالیت در حوزه گردشگری را دارد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین می تواند به شکل هوشمند آن را با برنامه آمایش سرزمین، نقشه کاربری اراضی، حوزه عملیاتی دستگاه ها مثل حریم راه آهن جاده ها منابع طبیعی و غیره تطبیق دهد، آنگاه سامانه به صورت آنلاین و فوری تشخیص می دهد که این عرصه در حوزه موردنظر مستعد و قابل سرمایه گذاری است یا خیر.

میر رجبی ادامه داد: اگر کسی نقشه ای برای انتخاب زمین نداشته باشد، با مراجعه به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین می تواند کاربری مدنظر خود را انتخاب کند و سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، عرصه هایی را به صورت هوشمند معرفی می کند.

رصد هوشمند اراضی هزینه های نظارت فیزیکی را کاهش می دهد

وی در خصوص موضوع پایش اراضی اظهار داشت: تعداد زیادی زمین وجود دارد که جزء انفال است. در سازمان منابع طبیعی کشور بالغ بر 137 میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی در قالب جنگل، مرتع، اراضی جنگلی، بیشه های طبیعی و اراضی بیابانی وجود دارد که متأسفانه بعضاً در معرض زمین خواری قرار می گیرند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر قبل از ایجاد سامانه پنجره واحد نیروهای حفاظتی دستگاه های مختلف در حوزه عملیاتی خود باید به صورت فیزیکی برای تشخیص اراضی تصرف شده به محل مراجعه می کردند. این موضوع چالش هایی همچون کمبود نیرو، شرایط توپوگرافی، صعب العبور بودن و موارد مختلفی که علی رغم پیگیری 24 ساعته دستگاه ها ممکن بود اراضی تصرف شده رصد یا اصلاً شناسایی نشوند.

مقابله با زمین خواری از طریق تصاویر ماهواره ای

وی افزود: با ایجاد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین این امکان برای 11 استان فعال شده است که این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره ای و بروز را با تصاویر ماهواره ای قدیمی تر تطبیق می دهد و به صورت هوشمند آن ها را پایش می کند و هرگونه تغییر کاربری که در هر عرصه رخ دهد، سامانه به صورت هوشمند هشدار صادر می دهد.

میر رجبی در پایان اظهار داشت: این سامانه توسط سازمان فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات، سازمان منابع طبیعی و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به طور مرتب رصد و پایش می شود. به صراحت می توان گفت ضوابط اجرایی پنجره واحد مدیریت زمین به طور دقیق تنظیم شده است و سازمان های مذکور می توانند کم کاری دستگاه های مرتبط با این سامانه را به مراجع ذی ربط برای برخوردهای قانونی گزارش دهند.



مقابله با زمین خواری از طریق تصاویر ماهواره ای / تسهیل صدور مجوزها با پنجره واحد مدیریت زمین

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.