دبیر کانون سراسری انبوه سازان گفت: وزرای سابق راه و شهرسازی وعده ساخت یک میلیون 500 هزار واحد مسکن را داده بود اما هنوز متولیان موفق به انجام و تحقق این وعده نشده اند.
زمان مطالعه 3 دقیقه
وزیر سابق راه و شهرسازی وعده ساخت یک میلیون مسکن را در سال داده بود اما طی یک سال، هنوز متولیان این بخش موفق به انجام این وعده و تحویل یک واحد هم نشده اند. در عین حال وعده تحویل زمین به انبوه سازان نیز هنوز در حد حرف باقی مانده است.
با توجه به رکود و تورم که دامنگیر بخش مسکن است و وعده های دولت سیزدهم هنوز در حد وعده مانده و دولت گذشته نیز علاقه ای به ساخت مسکن نداشت اکنون خرید خانه برای مردم به یک رؤیا تبدیل شده است.
ناگفته نماند که بعد از پروژه مسکن مهر که در دولت های نهم و دهم خیلی ها را خانه دار کرد اما در دولت یازدهم و دوازدهم عملاً ساخت و ساز مسکن به طور کامل تعطیل شد و این اغاز گرانی قیمت مسکن است. با این وجود فشارهای مجلس به مسئولان دولت دوازدهم موجب شد تا ساخت مسکن ملی در سال 97 کلید بخورد که متأسفانه تاکنون نتیجه ای در برنداشته و قیمت مسکن در کلانشهرها همچنان روند صعودی دارد.
فرشید پور حاجت؛ دبیر کانون سراسری انبوه سازان در خصوص وضعیت ساخت مسکن ملی گفت: بازگشت ساخت مسکن دولتی بعد از مسکن مهر در سال 97 به نام اقدام ملی مسکن استارت خورد. برای اجرای این طرح با انبوه سازان نشست هایی برگزار و راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات مسکن ارائه شد که علی رغم همه این نشست ها متأسفانه همراهی از سوی وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم انجام نشد.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به بی ثباتی اقتصادی که طی سال های متوالی وجود دارد، دولت ها گوش شنوایی برای شنیدن ندارند که بخش خصوصی می تواند کمک حال ساخت مسکن باشد. به عنوان مثال در سال 97 ساخت 15 هزار مسکن کلید خورد اماا لزامات آن برای جهش تولید ایجاد نشد. پیش از این دولت ها زمین های خود را برای ساخت مسکن در اختیار انبوه سازان قرار نمی دادند اما با توجه به طرحی که مجلس برای ساخت مسکن ارائه کرد دولت موظف شد تا به زمین در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.
وی در ادامه روند ساخت مسکن ملی را اینگونه بیان کرد: با ساختار موجود مسکن ملی دولت قصد دارد نقش پیمانکار بزرگ را ایفا کند و تفاهم نامه هایی بین راه و شهرسازی، فرمان امام و بنیاد مسکن هم به امضا رسیده است اما در اخر همه به انبوه سازان ختم می شود.
وی بیان کرد: بخش خصوصی و انبوه سازان در خصوص ساخت مسکن عقبه شفافی دارند و می توانند کمک بزرگی برای ساخت مسکن باشند چرا که باتوجه به این رویه کام مردم دربخش مسکن شیرین نخواهد شد.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان درخصوص افزایش قیمت مسکن ملی نیز اظهارداشت: در زمان آغاز ساخت مسکن ملی قیمت هر متراژ 2 ملیون و300 هزار تومان بود اما امروزه می توان به جرأت گفت که قیمت آن بالای 8 میلیون تومان است اما اعلام نمی شود، چرا که مردم توان پرداخت اقساط آن را ندارند، در نتیجه چطور می توانند این افزایش را قبول کنند.
فرشید پور حاجت در پایان در خصوص کارهایی که وزیر آینده می تواند به بخش مسکن کمک کند گفت: وزیر جدید باید اصلاحاتی را در بخش مسکن داشته باشد، چرا که تاکنون راهکارهای ارائه شده منجر به کنترل باعث تورم نشده است اما اگر بخواهیم مقابل فاجعه تورمی در بخش مسکن را بگیریم نیازمندیم که تعامل با بخش خصوصی ایجاد شود امید می رود که با برنامه ریزی دقیق بتوان در جهش تولید مسکن موفق بود.
کام تلخ مردم در بخش مسکن / روش تولید مسکن اصلاح می شود