دهک های یک تا 3 درآمدی آورده اولیه پرداخت نمی کنند

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با بیان اینکه در شورای عالی مسکن مصوب شد که سه دهک اول درآمدی، هیچ آورده ای در نهضت ملی مسکن پرداخت کنند، گفت: آورده سایر دهک ها 350 میلیون تومان است.

زمان مطالعه 4 دقیقه

img

پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در برنامه افق در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن (آورده و نوع اجرا) به ابهامات موجود پاسخ داد و گفت: قبل از اجرای طرح نهضت ملی مسکن سایر طرح های حمایتی یک الگو را دنبال می کرد و همه اقشار جامعه در همه دهک ها یک جور و با یک حمایت دیده می شدند. در صورتیکه در طرح نهضت ملی مسکن تفاوت بین دهک های مختلف درآمدی دیده شده است. این تفاوت ها از نظر سقف تسهیلات، آورده و نرخ سود تسهیلات و از نظر کمک های بلاعوضی است که به متقاضیان می شود و اینها همه قانونی شده است.

دهک های یک تا 3 درآمدی آورده اولیه پرداخت نمی کنند

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اعلام اینکه تفاوت بین قیمت تمام شده مسکن و تسهیلات، آورده متقاضیان می شود، توضیح داد: برای دهک های یک تا سه (اقشار کم درآمدی) فرآیندهایی دیده شده است. نخست آنکه با تفاهم نامه هایی که امضا کردیم دستگاه ها و نهادهای حمایتی به کمک وزارت راه و شهرسازی برای کمک به احداث مسکن اقشار کم درآمدی آمدند. به عنوان نمونه قرارگاه امام حسن مجتبی، بنیاد مستضعفان در این طرح حضور دارند. بدین معنا آنها واحدهای مسکونی را می سازند تا به این طریق به آورده متقاضیان کمک کنند.

اصلانی افزود: در شورای عالی مسکن مصوب شد تا برای دهک های یک تا سه که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، اساساً در ابتدا آورده نیاورند و با حمایت هایی که در خصوص آن اقشار در وزارت راه و شهرسازی در خصوص آماده سازی زمین انجام می شود، کار احداث سرعت بگیرد. همچنین در خصوص تسهیلات این اقشار نیز مصوب کردیم که در ابتدای انجام کار 20 درصد تسهیلات بانکی پرداخت شود.

کمک های بلاعوض صندوق ملی مسکن برای دهک های پایین درآمدی در تولید مسکن

وی ادامه داد: برای سایر حمایت ها برای دهک های پایین درآمدی، وزارت راه و شهرسازی کمک های بلاعوض در صندوق ملی مسکن برای این دهک ها و سایر دهک ها دیده است. زیرا هم اکنون تا دهک های پنجم و ششم نیازمند حمایت هستند.

آورده اولیه سایر دهک ها در طرح نهضت ملی مسکن 40 میلیون تومان است

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص روند احداث طرح نهضت ملی مسکن و شرایط اجرای واحدهای این اقشار اعلام کرد: روال به این ترتیب است که دهک های اول تا سوم درآمدی در طرح نهضت ملی مسکن آورده اولیه را پرداخت نمی کنند و بقیه مردم باید 40 میلیون آورده داشته باشند و در طول دوره ساخت که بین 2 تا 3 سال است متقاضیان باید آورده خود را تکمیل کنند.

وی در خصوص میزان آورده متقاضیان اعلام کرد: هر چقدر قیمت تمام شده است منهای تسهیلات باید از محل آورده متقاضیان تامین شود که می تواند بین 300 تا 350 میلیون تومان در طی سه سال دوره ساخت توسط متقاضیان تامین شود. نمی توان در حال حاضر پیش بینی کرد که قیمت تمام شده مسکن دقیقاً به چه میزان می شود؟

وی با تاکید بر اینکه هیچ ابهامی در خصوص قیمت تمام شده و آورده متقاضیان وجود ندارد گفت: هم اکنون آورده متقاضیان بین 300 تا 350 میلیون تومان بوده است و در ابتدای اجرای طرح در سال گذشته قیمت تمام شده طرح نهضت ملی مسکن بین 200 تا 250 میلیون تومان برآورده شده بود. هم اکنون این افزایش قیمت بر روی قیمت تمام شده مسکن تاثیر گذاشته است.

عدم کنترل قیمت ها روی قیمت تمام شده مسکن تاثیر می گذارد

اصلانی توضیح داد: چنانچه قیمت مصالح ساختمانی کنترل نشود و دستمزدها افزایش پیدا کند روی قیمت تمام شده مسکن تاثیر خواهد گذاشت. نقص اولیه ای که به مسکن مهر گرفته می شد که واحدها فاقد کیفیت لازم هستند زیرا با قیمت ثابتی واحدهای مسکونی مهر احداث شدند در حالی که در طرح نهضت ملی مسکن قیمت ساخت ثابت نیست بلکه قیمت تمام شده محاسبه می شود.

وی در خصوص اقدامات دولت و تسهیل گری های انجام شده در طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد: اقداماتی که دولت در خصوص کمک به خانه دار کردن مردم انجام داده است این است که تسهیلات از 100 میلیون تومان به 450 میلیون در تهران و برخی کلانشهرها، 400 میلیون تومان در سایر کلانشهرها، 350 میلیون تومان در مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت، 300 میلیون در سایر شهرها و 200 میلیون تومان در روستاها افزایش یافته است.

اصلانی در پایان گفت: مگر می شود و می توان خانه رایگان به مردم داد. اگر افرادی چنین تفکراتی دارند کاملاً از شرایط اقتصاد کشور بی اطلاع هستند. متقاضیانی که می خواهند صاحب خانه شوند در طرح نهضت ملی مسکن طراحی شده است تا علاوه بر تسهیلات، آورده ای را نیز طی سه سال و در چندین مرحله به پروژه ها برای تکمیل آن پرداخت کنند.



دهک های یک تا 3 درآمدی آورده اولیه پرداخت نمی کنند

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.