مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به لزوم مقاوم سازی واحدهای مسکونی غیرمقاوم و کمدوام در بخشهای روستایی استان گفت: تاکنون 130 هزار و 264 واحد روستایی غیرمقاوم در استان شناسایی شدهاست .
زمان مطالعه 2 دقیقه
حامد دائمی روز دوشنبه با اشاره به آغاز طرح مقاوم سازی مسکن از سال 1384 افزود: از آن سال تاکنون 167 هزار و 433 واحد معادل 56 درصد از واحدهای مسکونی روستایی در استان مقاوم سازی شده است.
وی شاخص متوسط مقاوم سازی در گیلان را بیشتر از میانگین کشوری عنوان کرد و گفت: ساخص متوسط مقاوم سازی در کشور 47 درصد است که گیلان 9 درصد از میانگین کشوری در زمینه مقام سازی واحدهای روستایی بالاتر است.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان به اقدامات انجام شده برای مقاوم سازی واحدهای روستایی گیلان نیز اشاره و بیان کرد: سهمیه استان از سال 1384 تا 1400 برای مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی 184 هزار در نظر گرفته شده بود اما بنیاد مسکن استان تاکنون توانسته بر اساس اعتبارات تزریق شده بیش از 167 هزار واحد را مقاومسازی کند.
دائمی یادآور شد: طی سال جاری تسهیلات بهسازی و مقاوم سازی واحدهای روستایی از 50 میلیون به یکصد میلیون تومان افزایش یافته که با نرخ پنج درصد جزو تسهیلات ارزان قیمت محسوب می شود.
وی با اشاره به حادثه خیز بودن گیلان و تجربه حوادثی همچون زلزله رودبار، مقاوم سازی واحدهای روستایی را یکی از اولویت های این نهاد دانست و اظهار داشت: برنامه ریزی برای کاهش اثرات مخرب این حوادث باید با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان ادامه داد: بنابراین بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت گاههای آسیبپذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحهدیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، طبق تکلیف بالادستی این نهاد موظف است سالانه بین هشت تا 9 هزار واحد مسکونی کم دوام و غیر مقاوم را در استان مقاوم سازی و بهسازی کند.
وی همچنین اجرا و بازنگری در طرحهای هادی روستایی را از جمله برنامههای بنیاد مسکن استان در جهت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی عنوان کرد و گفت: در این راستا؛ امسال در 144 روستا بازنگری طرح هادی انجام میشود.
بیش از 130 هزار مسکن روستایی غیرمقاوم در گیلان شناسایی شد