صلاحیت حرفه‌ای کارگران ساختمانی مهارت سنجی می شود

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مهارت استادکاران و کارگران ساختمانی تحت پوشش سنجش و صلاحیت حرفه‌ای قرار می‌گیرد.

زمان مطالعه 4 دقیقه

img

به نقل از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، تفاهم نامه همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و اتحادیه تعاونی‌های تأمین نیاز صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی و فصلی آتیه نگر فراگیر با تأکید بر مهارت آموزی کارگران فصلی، امروز 13 مرداد ماه به امضای علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و جمشید دیوسالار مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تأمین نیاز صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی و فصلی آتیه نگر فراگیر رسید.

در این مراسم هاشمی، رئیس سازمان با اشاره به اینکه در کشوری خسارت زا و با حوادث غیرمترقبه زیاد زندگی می‌کنیم، گفت: از همین رو در کشورمان حفظ سرمایه مادی و فردی و صیانت از جان افراد ضروری است و از حقوق اولیه شهروندی به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: در این میان کارگران ساختمانی نقش تأمین کننده بسیار مهمی دارند.

معاون وزیر تعاون بیان کرد: در حالی که در این حوزه آموزش میدانی و بودن مهندس ناظر در کنار کارگر ساختمانی به ندرت صورت می‌گیرد، سرمایه‌های جانی و مادی بسیاری به هدر می‌رود که در وهله اول این جایگاه اجتماعی باید از میان برداشته شود و سپس برای صیانت از ثروت انسانی مهارت آموزی به کارگران یک الزام شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تعیین کننده قیمت در زمینه ارائه خدمات ساختمانی «مهارت» است و ارتقای این قیمت در ارتقای سطح فنی این گروه مخاطب، به گونه‌ای که خود کارگران مشتاق به آموزش و به روزرسانی مهارت خود باشند.

هاشمی تصریح کرد: با وجود پیشرفت سریع تکنولوژی امروزه مهارت عمری کمتر از 5 سال دارد و به روزرسانی مهارت‌های این حرفه یک ضرورت است.

وی گفت: اتحادیه تعاونی‌های تأمین نیاز صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی با توجه به گستردگی شبکه خود در مراکز استان‌های کشور می‌تواند شبکه مجازی کارگر ماهر با تکیه بر دو اصل خدمات ماهرانه و اخلاق حرفه‌ای شکل دهد و به گونه‌ای نباشد که قیمت کار آنان را کارفرما تعیین کند.

هاشمی افزود: در این راه صلاحیت حرفه‌ای کارگران و سنجش صلاحیت باید مبنای کار قرار گیرد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: یک کارگر باید به حقوق خود آگاه باشد و بداند چه سطوحی را باید طی کند تا از یک کارگر ساده به ماهر مبدل شود.

وی ادامه داد: باید به گونه‌ای پروژه محور کار کرد که تا کارگری مهارت نداشته باشد، به او اجازه کار داده نشود، زیرا این امر مصداق ظلم در حق خویش و مردم است.

هاشمی تأکید کرد: قیمت هر کارگر می‌بایست بر اساس قابلیت و توانمندی تعیین شود.

معاون وزیر کار، از آمادگی سازمان برای برگزاری دوره‌های مهارتی برای کارگران معرفی شده از سوی اتحادیه تعاونی‌های تأمین نیاز صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی، اعطای مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد، و سنجش صلاحیت حرفه‌ای کارگران خبر داد.

وی ابراز امیدواری کرد با کار فرهنگی، این قشر با حقوق خود آشنا شوند و علاوه بر یافتن منزلت اجتماعی و جایگاه در نظام طبقه بندی شغلی، به معیشت با عزت دست یابند.

هاشمی همچنین به صدور شناسنامه فنی برای این گروه مخاطب و توافق با آموزش و پرورش برای اعطای دیپلم فنی به آنان اشاره کرد.

در ادامه جمشید دیوسالار مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تأمین نیاز صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی و فصلی آتیه نگر گفت: در جامعه ایران که از سنتی شدن به سوی صنعتی شدن در حرکت است، حلقه مفقوده بین کارگران فصلی مهارت است و به استقرار نظام استاد شاگردی در این زمینه معتقدیم.

وی ابراز امیدواری کرد روزی فرا برسد که در سر تا سر کشور همه کارفرمایان ملزم به استفاده از نیروی کار ماهر و تأمین آن از سوی اتحادیه صنفی و با تأیید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و سنجش صلاحیت سازمان باشد.

این تفاهم نامه در راستای تقویت و توسعه همکاری‌ها بهره برداری مشترک از ظرفیت‌های موجود در زمینه آموزش‌های مهارتی و کاربردی استادکاران و کارگران ساختمانی و به منظور اجرایی سازی مواد 2، 3 و 18 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و با هدف ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک در مشارکت مؤثر در ارتقا مهارت استادکاران و کارگران ساختمانی، مشارکت در برگزاری مسابقات ملی و منطقه‌ای مهارت، تشکیل کارگروه مشترک متشکل از کارشناسان طرفین به منظور بازنگری محتواهای آموزشی و مشارکت در غنا بخشیدن به بانک سوالات آزمون‌های مهارت به مدت دو سال امضا شده است.



صلاحیت حرفه‌ای کارگران ساختمانی مهارت سنجی می شود

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.