سازندگان ایرانی از بازار مسکن سوریه سهم می‌برند؟

ساخت و ساز انبوه مسکن در سوریه، هدفی است که از حدود دو سال قبل دنبال می‌شود و می‌تواند امتیازی برای سازندگان ایرانی باشد؛ اواخر سال 1397 تفاهم‌نامه ساخت 200 هزار مسکن بین طرفین امضا شد که بعدا به 30 هزار واحد کاهش پیدا کرد؛ روز گذشته وزیر راه و شهرسازی به دمشق سفر کرده و معاون مسکن و ساختمان نیز او را همراهی می‌کند.

زمان مطالعه 2 دقیقه

img

محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ با هدف گستری همکاریهای اقتصادی با سوریه شب گذشته در راس یک هیات اقتصادی وارد دمشق شد. درخصوص جزئیات این سفر، خبری منتشر نشده اما قطعا در راستای پیگیری تفاهم‌نامه‌ای است که حدود یک سال و نیم قبل به امضای وزرای مسکن دو کشور رسید. تشکیل کارگروه و همچنین برگزاری جلسات مشترک بین فعالان اقتصادی ایران و سوریه در زمینه ساخت‌وساز، مسکن، خدمت، پروژه‌های راه و بحث‌های زیربنایی حمل و نقل با مشارکت بخش خصوصی ایران در بازسازی سوریه، پنجم آذرماه سال 1397 امضا شد.

اسفندماه سال 1397 سازندگان از امضای تفاهم‌نامه ساخت 200 هزار واحد مسکونی در سوریه در جریان چهاردهمین نشست ایران و سوریه با حضور جهانگیری ـ معاون اول رییس جمهوری ـ خبر دادند تا اینکه آذرماه 1397 تفاهم نامه احداث 30 هزار واحد مسکونی به امضای مقامات دو طرف رسید.

حالا هم محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ از تصمیم تهران و دمشق برای گسترش همکاریهای اقتصادی خبر داده و گفته است: دو کشور توسعه همکاریهای دوجانبه را به ویژه در زمینه سازندگی و توسعه عمرانی در دستور کار خود قرار داده‌اند و با اراده ای مضاعف این موضوع را پیگیری می‌کنند.

اگر این تفاهم‌نامه شکل اجرایی جدی به خود بگیرد با توجه به رکود بخش مسکن در ایران می‌تواند برای فعالان صنعت ساختمان و مهندسان ایرانی یک امتیاز باشد. در این بین شرکتهای قطری و عربستانی که در زمان جنگ داخلی سوریه با این کشور قطع رابطه کرده بودند رقیب سازندگان ایرانی هستند اما انبوه‌ سازان می‌گویند که سوریه به نوعی خود را مدیون ایران می‌داند و سه سال قبل، نخست وزیر سوریه گفته است ایران را در اولویت قرار داده‌ایم.

با وجود این صحبت اما کاهش 200 هزار واحد تفاهم شده با ایران به 30 هزار واحد می‌تواند نشان دهنده آن باشد که رقبای منطقه‌ای گوی سبقت را از ایران ربوده‌اند.

به هر ترتیب اسلامی، وزیر راه و شهرسازی که محمودزاده معاون مسکن نیز او را همراهی می‌کند امروز گفته است: ما همه مولفه‌ها و عواملی را که می‌تواند ظرفیت‌ها را به خدمت بگیرد تا همکاری‌ها در مرحله بازسازی سوریه کارآمدی خود را پیدا کند، در دستور کار خودمان قرار دادیم.

محمد اسلامی تاکید کرد: بر این باوریم که باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی در حوزه صنعتی و توسعه عمرانی بهره بگیریم تا با توجه به هماهنگی‌هایی که در حوزه‌های مالی و حمل و نقل بوجود آمده، بتوانیم طرح‌های مشترک را پیش ببریم.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان شامگاه سه شنبه در راس هیات ارشد اقتصادی و با استقبال سامر الخلیل وزیر اقتصاد سوریه وارد دمشق شد.

قرار است، محمد اسلامی در این سفر چهار روزه، با حسین عرنوس نخست وزیر سوریه و برخی مقامات این کشور از جمله وزیران اقتصاد، تجارت داخلی، مسکن و حمل و نقل دیدار و گفت و گو کند.



سازندگان ایرانی از بازار مسکن سوریه سهم می‌برند؟

دیدگاه ها   دیدگاه

هنوز درباره این خبر هیچ دیدگاهی وجود ندارد. دیدگاه خود را درباره این موضوع بیان کنید.